جواد رحیمیمقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این برنامه که روز گذشته (جمعه نهم خردادماه) اجرا شد ۱۵۰ نفر از نیروهای مردمی و دولتی با همکاری سازمانهای مردمنهاد حضور داشتند و حدود هزار هکتار از جنگلهای منطقه پاکسازی شد.
وی یادآور شد: این حرکت خودجوش مردمی با همکاری و پشتیبانی فرمانداری سیروان، محیط زیست و منابع طبیعی به شکل مناسبی انجام شد.
فرماندار سیروان گفت: در بحث پشتیبانی ماشین شاسیبلند کمکدار و تعدادی اره و آب معدنی در اختیار نیروهای مشارکتکننده قرار گرفت همچنین راهنماییهای فنی و تخصصی نیز به آنها ارائه شد.
رحیمیمقدم افزود: گیاه نیمهانگلی لورانتوس درختان بلوط این شهرستان را تهدید میکند که می طلبد طبیعتدوستان برای جلوگیری از خشک شدن این نعمت بزرگ خدادادی و ماندگاری آن برای نسلهای آینده از آنها محافظت کنند.
وی با تاکید بر اینکه بدون کمک و همراهی مردم امکان مبارزه و ریشهکنی این بیماری وجود ندارد، اظهار داشت: هر ساله تعدادی از طبیعتدوستان منطقه طی حرکتی خودجوش برای مبارزه با این آفت میشتابند که باعث حفاظت از جنگلهای منطقه میشود.
وی تاکید کرد: حرکت خودجوش مردم کارزان در مبارزه با گیاه نیمهانگلی لورانتوس در ارتفاعات بانکول در تاریخ این دیار برای نسلهای آینده به یادگار خواهند ماند.
فرماندار سیروان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و محیط زیست شهرستان سیروان و جمعی از همیاران طبیعت نیز در این برنامه مردمی حضور داشتند.
لورانتوس مهمترین آفتی است که به شدت جنگلهای استان ایلام را تهدید میکند و بر روی درختان جنگلی به ویژه درخت بلوط رشد کرده و با تشکیل غده بر روی آن سبب ضعیف شدن و در نهایت خشکیدن کامل آن میشود و تنها راه مبارزه با آن قطع مکانیکی این آفت است.
شهرستان سیروان به مرکزیت لومار دارای یک شهر، ۲ بخش، چهار دهستان و ۵۸ روستا و در فاصله ۶۵ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد.
این شهرستان در مجموع ۶۸ هزار هکتار گستره دارد که از این مقدار بیش از ۶۰ هزار هکتار عرصههای جنگلی و مرتعی است.
بر اساس سرشماری سال ۹۵، شهرستان سیروان با ۱۴ هزار و ۴۴۰ نفر معادل ۲.۵ درصد جمعیت استان ایلام، کمترین جمعیت را در بین شهرستانهای استان دارد.