ابوالفضل پویافر روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به اینکه عملیات مبارزه با ملخ بومی استان از سیزدهم اردیبهشتماه سال جاری آغاز شده است، بیان کرد: بیشتر ملخهای موجود در سطح استان از نوع ایتالیایی و مراکشی هستند، این ملخ گزنده نیست و آسیبی برای انسان در پی ندارد اما بههرحال به دنبال کاهش تعداد تراکم ملخهای بومی در سطح مناطق مختلف قم هستیم.
وی ادامه داد: کار اصلی که در این بخش صورت میگیرد مبارزه با تراکم جمعیت ملخها در کانون حضور آنهاست تا به مراتع و مزارع استان خسارت کمتری وارد شود.
وی افزود: دستگاههای سمپاش سازمان جهاد کشاورزی قم را برای مبارزه با ملخها به کار گرفتهایم که تعدادی از این دستگاهها مخصوص از بین بردن ملخ و بسیار تاثیرگذار است.
پویافر با اشاره به اینکه کار مبارزه با ملخها را قبل از بالدار شدن آنها انجام میدهیم تا قدرت پرواز نداشته باشند، گفت: مراحل این کار و سمومی که انتخاب شدهاند بر اساس دستورالعملهای سازمان حفظ نباتات و برمبنای اصول مشخص است.
وی افزود: این ملخ تنها یک دوره نسلی در سال دارد اما زمان آن طولانی است و ممکن است تا مهرماه به طول انجامد.
وی ادامه داد: کار مبارزه با ملخهای بومی در کانونها در حال انجام است و به دنبال آن هستیم که کمترین آسیب به محیطزیست وارد شود.
مدیر مبارزه با آفات و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در قم طی سالهای مختلف شاهد حضور ملخها بودهایم اما ازآنجاکه براثر بارندگیهای اخیر شرایط زندگی برای ملخها مساعد است، این موضوع بیشتر به چشم میآید و شاهد افزایش جمعیت ملخها هستیم.
وی بیان کرد: ازآنجاکه حمله ملخها به زمینهای کشاورزی همراه با خسارتهای فراوان است، کار مبارزه با آنها را بهموقع و قبل از اینکه آنها بالدار شوند شروع کردیم.
وی با اشاره به اینکه سمپاشی در سطح تمام نقاط استان برای مبارزه با ملخها کاری علمی نیست و به محیطزیست آسیب میزند، ادامه داد: در اثر عملیات مبارزه صورت گرفته، تنها بخش بسیار کمی از این ملخها به سطح شهر قم وارد شدهاند که آسیبی برای انسان به همراه ندارند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.