تهران - ایرنا - حماسه آفرینی‌های افسر ارشد ارتش، ‌ شهید سید علی اکبر هاشمی و همرزمانش در دوران دفاع مقدس جاودان بوده و نسل‌های امروز و فردا با ورق زدن برگ‌های تاریخ مقاومت احساس غرور و افتخار کرده و بر پایمردی‌های بزرگ مردانی چون او مباهات می‌کنند.

شهید امیر سرتیپ سید علی اکبر هاشمی از نظر اخلاق و ادب نمونه بارزی از فرماندهان ارتش بود، شخصی مطیع و فرمانبردار و معتقد به ولایت مطلقه فقیه بود که حماسه رزم آفرینی هایش هنوز هم باعث افتخار ملت شهید پرور ایران است.

وی همچون سایر شهدا با نثار جان خود ریشه‌های انقلاب اسلامی را مستحکم کرد و به استقلال و آزادی امت شهید پرور قوت بخشید. این افسر شجاع ارتش جمهوری اسلامی ایران به منظور حفظ تمامیت ارضی کشور و دوام انقلاب و مبارزه با دشمنان اسلام راهی جبهه های حق علیه باطل شد و فرماندهی تیپ یک پیرانشهر که صحنه تاخت و تاز دشمنان بود را به عهده گرفت و با تلاش و جانفشانی و ایثار و فداکاری منطقه را از لوث وجود سفاکان پاک کرد.

ارتش جمهوری اسلامی ایران بیش از ۴۸ هزار شهید والامقام و سرافراز را به آرمان های نظام اسلامی تقدیم کرد که شهید امیر سرتیپ سید علی اکبر هاشمی یکی از آنان است، او که افسری حزب الهی و عاشق مردم و کشورش بود.

علاقه خاص به قرآن در نوجوانی 

شهید امیر سرتیپ سید علی اکبر هاشمی در ۲۸ مهر ۱۳۲۵ در تهران در خانواده ای‌ مذهبی در یکی از محله های قدیمی تهران (میدان شاپور) ‌ پا به عرصه وجود نهاد و دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دبیرستان مروی سپری کرد. وی از همان دوران نوجوانی علاقه خاصی به قرآن داشت و یکی از شاگردان حاج آقا سیف و عضو هیأت علم القرآن محمدی (ص) بود.
سیدعلی اکبر پس از طی تحصیلات اولیه و اخذ مدرک دیپلم در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۴۵ از طریق شرکت در کنکور ورودی دانشکده افسری به استخدام ارتش در آمد و پس از طی دوره سه ساله دانشکده افسری در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۴۸ در رسته پیاده به درجه ستوان دومی نائل آمد. این افسر جوان ارتشی، پس از طی دوره مقدماتی رسته پیاده در مرکز آموزش پیاده شیراز به لشکر ۶۴ پیاده ارومیه اختصاص یافته و مشغول خدمت شد.

توزیع پیام های امام خمینی (رهدر پادگان ارتش

علی اکبر هاشمی در دوران پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی در توزیع و نشر پیام های حضرت امام در منطقه شمیرانات، چیذر، اختیاریه و لویزان داشت و از شگردهای خاصی برای توزیع اعلامیه های امام خمینی (ره) استفاده می‌ کرد و با گذاشتن اعلامیه ها در کیف فرزند دبستانی خود به اتفاق دخترش آنها را توزیع می‌ کرد؛ او با یاری و همکاری تیمسار گرمابدره‌ای در پادگان لویزان اعلامیه‌ها را تکثیر و قبل از ورود افسران و امرا به محل خدمتشان اعلامیه‌ها را به داخل اتاق ها انداخته و پخش می‌ کرد.
این افسر شجاع و انقلابی در دوران حکومت نظامی با تمام توان با اهالی منطقه شمیرانات همکاری نزدیک برای سازماندهی تظاهرات علیه رژیم ستم شاهی را به خصوص با رئیس حوزه علمیه چیذر، حاج‌آقا هاشمی اولیاء و حاج آقا موسوی اصفهانی، امام جماعت مسجد صاحب الامر اختیاریه داشت.

یاد شهید صیاد شیرازی در کردستان 


علی اکبر پس از شروع درگیری های منافقین در کردستان به اتفاق سایر داوطلبان از ارتش با شهید علی صیاد شیرازی به کردستان رفته و با تلاش های فراوان و امکانات اندک به قلع و قمع آنان پرداخته و از ناحیه پا به شدت مجروح و به تهران انتقال داده شد.
وی در سال ۱۳۶۰ در عملیات حصر آبادان به طور فعال شرکت کرد و ترکش هایی از آن عملیات به یادگار در بدن داشت. این افسر شجاع و انقلابی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دلیل شایستگی های فراوانی که از خود بروز داده بود، به فرماندهی دانشکده افسری و پادگان لشکرک منصوب و به دلیل اعتماد و اطمینانی که نسبت به او داشتند مسئولیت حفاظت مجلس شورای اسلامی در زمان ریاست آقای هاشمی رفسنجانی به وی محول گردید. وی پس از مدتی به عنوان معاونت عملیات لشکر ۸۴ خرم آباد و سپس به فرماندهی تیپ لشکر ۶۴ ارومیه مستقر در پیرانشهر مشغول ایثار و جانفشانی بود که در زمان یادشده مجددا مجروح و پس از یک ماه استراحت و قبل از بهبودی کامل به منطقه مراجعت کرد.

ارتشی متعهد با روحیه بسیجی
شهید هاشمی سربازی متعهد، منظم، با انضباط، شجاع، فعال، ولایتی، با روحیه بسیجی بسیار بالا بود که دوره‌های مختلف چتربازی، سنگ نوردی و دوره ‌هایی با شرایط سخت و ویژه را گذرانده بود و عشق و علاقه وصف ناپذیر و خاصی نسبت به حضرت امام خمینی(ره) و خانواده معظم شهدا و حساسیت فوق العاده ای نسبت به بیت المال داشت.
وی در امر به معروف و نهی از منکر به هیچ وجه اهل تساهل نبود و هراسی به خود راه نمی ‌داد و حتما تذکر و توصیه لازم را انجام می ‌داد و اهتمام فوق العاده‌ای نسبت به رفع گرفتاری و مشکلات مردم خصوصا ارباب رجوع داشت و حتی در محل کار ساده و کوچک خود یکی از روزهای هفته را اختصاص به این امر داده و بدون حضور منشی در زمان مراجعه کنندگان کار آنها را پیگیری تا رفع نیاز و خواسته آنها را با زدن تلفن یا نوشتن نامه عملی می کرد.

پرداخت وام قرض الحسنه برای ازدواج جوانان 
همچنین صندوق قرض الحسنه ای ایجاد کرد و برای ازدواج جوانان، فراهم نمودن جهیزیه و جمع آوری کمک‌های مردمی از افراد خیر تلاش می کرد و برای رفع نیازهای منطقه عملیاتی از هیچ کوششی فرو گذار نبود.
شهادت در هنگام اذان ظهر در پیرانشهر

وی در عملیات ثامن الائمه (ع) به سبب اصابت ترکش به نواحی مختلف بدنش به شدت مجروح شد. مدتی به فرماندهی دانشکده افسری منصوب گردید. وی در طول مدت خدمت صادقانه خود را مناصبی از جمله فرماندهی پادگان لشکرک، فرماندهی حفاظت مجلس شورای اسلامی و معاونت فرماندهی لشکر ٨٤ نقش آفرید و در همین سمت، برای گذراندن دوره دانشکده فرماندهی و ستاد به تهران بازگشت و پس از طی این دوره با عنوان فرمانده تیپ لشکر ٦٤ ارومیه مشغول به کار شد.

در سال ١٣٦٧ چند هفته پیش از پذیرش قطعنامه ٥٩٨، هاشمی بار دیگر از ناحیه دو پا مجروح شد و پس از استراحتی ۳۰ روزه، دوباره به مناطق عملیاتی شمالغرب غزیمت کرد و سرانجام دفتر زندگی سراسر تلاش و مجاهدت سرتیپ سید علی‌اکبر هاشمی در دهمین روز از خرداد ماه سال ١٣٦٨ هنگام بازدید از منطقه در سن ٤٣ سالگی بسته شد و آخرین برگ از این صحیفه ایثار با ندای اذان ظهر جلوه ملکوتی یافت.

افسر حزب الله بعد از چندین سال مبارزه در منطقه عملیاتی پیرانشهر نزدیک اذان ظهر در اثر سانحه اتومبیل به لقاء الله پیوست و به آرزوی دیرینه خود یعنی شهادت رسید.  مراسم تشییع پیکر آن بزرگوار در ارومیه و تهران با شکوه هر چه تمام تر با حضور انبوه امت شهید پرور برگزار شد.

یاد و نام این شهید سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران برای همیشه در تاریخ ماندگار حماسه و ایثار این مرز و بوم گرامی باد.