روزهای آخر فصل بهار که هوا رو به گرمی می رود، تفریح در مناطق طبیعی و در کنار رودخانه ها لذت بخش است و شنا کردن یکی از تفریحات مفرح و شاد برای نوجوانان و جوانان در این فصل تابستان محسوب می شود که متاسفانه گاهی در کنار این تفریح، مرگ به کمین نشسته است.
شنا کردن اگر چه یکی از ورزش های شاد محسوب می شود اما این شنا کردن در استخرها می تواند لذت تفریح را ایجاد کند و در سدها و یا آبگیرهایی که خطر غرق شدن را به همراه دارند می تواند خطرناک باشد و خانواده ای را داغدار کند.
بسیاری از خانواده ها و یا جوانان برای تفریح و ساعتی استراحت ترجیح می دهند در کنار رودخانه ها باشند و هر ساله اتفاقاتی ناگوار در کنار همین رودخانه ها و سدها رخ می دهد که با یک سهل انگاری کوچک افراد جان خود را از دست می دهند.
بی توجهی به علائم شنا کردن ممنوع، شوخی های خطرناک و شناکردن در قسمت های مختلف سدها و یا رودخانه ها بدون وجود غریق نجات هرساله جان چندین نفر را در کشور می گیرد.
سال گذشته یک هزار و ۲۷۵ نفر در کل کشور بر اثر غرق شدگی در رودخانه ها، سدها و آبگیرها جان خود را از دست داده اند که ۴۰ نفر از این غرق شدگی ها مربوط به استان لرستان بوده است.
اگر چه هر ساله با گرم شدن هوا توصیه هایی مبنی بر این که در مناطقی که شناکردن ممنوع است، گفته می شود اما همچنان آبتنی ها و شنا کردن در سدها و رودخانه ها خبرهای تلخی را به گوش می رساند.
گاهی برای رهایی از گرمای هوا، شیرجه هایی به دل خنکای رودخانه ها زده می شود که پایانش مرگ و تلخی است و جان باختن عزیزی از یک خانواده را رقم می زند.
برخی غرق شدن را تنها برای دریا تصور می کنند و با دیدن رودخانه ها و خروش آنها آبتنی را سوای از غرق شدن می دانند در حالی که نداشتن اطلاعات درست از عمق رودخانه ها و سدها می تواند افراد را یک گام به سوی مرگ بکشاند.
برخی از رودخانه ها و سدها حالا در گرمای هوا قربانی می گیرند از جمله رودخانه ها و سدها در بروجرد که هر ساله در گرمای هوا جان چندین را می گیرند.
سد دهکرد یکی از سدهایی است که هر ساله با گرم شدن هوا جان برخی از شناگران را می گیرد اگرچه به ظاهر عمق و ارتفاع آب در این سد چندان زیاد دیده نمی شود اما همین سد تاکنون جان ده ها نفر را گرفته است.
دریاچه فدک و رودخانه های ونایی بروجرد مناطق دیگری هستند که در تابستان با یک بی احتیاطی جان افراد را می گیرد، لغزش و سقوط و یا رفتن به درون عمق رودخانه ها بسیار خطرآفرین است.
اما در کنار همه این موارد، در برخی از مناطقی که هر ساله قربانی می گیرند متاسفانه علائمی از شناکردن ممنوع و یا سایر علائم هشداردهنده نصب نشده و این خود می تواند بی توجهی در این راستا باشد.
این در حالیست که برخی از غرق شدگی ها مربوط به مسافرانی است که از شهرهای دیگر به این شهر سفر کرده اند و به دلیل نبود علائم هشداردهنده در خصوص غرق شدگی و نداشتن اطلاعات لازم از آب رودخانه ها، وارد آب می شوند و جان خود را از دست می دهند.
معاون عملیات آتش نشانی بروجرد به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته پنج نفر در شهرستان بروجرد بر اثر غرق شدن در رودخانه ها و سد جان خود را از دست دادند.
نادر موسیوند افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون سه حادثه غرق شدگی در بروجرد رخ داده که متاسفانه ۲ نفر در این حوادث جان خود را از دست داده اند و در یکی از حوادث که روز گذشته رخ داده بود یک خودرو با سرنشینان به داخل یک رودخانه در جاده بروجرد اشترینان سقوط کرده بود که سریعا نیروها وارد عمل شدند و به کسی آسیبی نرسید و سریعا از آب خارج شدند.
وی اضافه کرد: با گرم شدن هوا افراد تمایل دارند تا در یک روز تعطیل در رودخانه و یا سدی شنا کنند و به دلیل عدم اطلاعات از آب مانند سرد بودن و یا سنگین بودن آب ممکن است خطراتی برای آنها ایجاد شود و جان خود را از دست بدهند.
معاون عملیات آتش نشانی بروجرد با اشاره به این که بیشترین حوادث غرق شدگی در کنار رودخانه هاست گفت: افرادی که قصد شنا کردن دارند بهتر است از استخرها استفاده کنند چرا که گاهی افراد کاملا به فن شنا آشنا بوده اما عمق آب و یا شوک دمای آب حادثه تلخی را رقم می زند.
موسیوند بیان کرد: شهروندان و به ویژه جوانان به تابلوهای هشدار دهنده "خطر غرق شدگی" که در کنار دریاچه ها و سدها نصب شده اند توجه بیشتری داشته باشند تا از حوادث تلخ جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: خانواده ها در هنگام تفریح در طبیعت و تفرجگاه ها از کودکان خود مراقبت نمایند تا با سهل انگاری مشکلی ایجاد نشود.
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۶
بروجرد – ایرنا – با گرم شدن هوا، شنا و آب تنی در رودخانه ها و سدها افزایش یافته که آشنا نبودن به فنون شنا در این محل ها باعث شده خانواده های بسیاری در بروجرد داغدار شوند که مسوولان باید برای رفع این نگرانیها تدابیری اندیشه کنند.