محمود سیجانی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این میان صنعت برای ۵۶هزار و ۳۷۶ تن فرصت شغلی ایجاد کردهاست که با توسعه ظرفیت واحدهای صنعتی استان و تکمیل طرحهای نیمهتمام در این بخش، فرصت اشتغال در حوزه صنعت استان به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: صنعتگران استان در تولید محصولات متنوع از لوازمخانگی تا محصولات پتروشیمی حضور جدی دارند و بسیاری از محصولات تولیدشده در واحدهای صنعتی استان علاوه بر تامین نیاز داخل بهعنوان کالای صادراتی در بازارهای منطقهای و بینالمللی عرضه میشود.
حجم سرمایهگذاری انجامشده برای واحدهای صنعتی و معدنی موجود استان بیش از۵۰ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایهگذاری صورت گرفته در۲هزار و ۲۲۲ واحد صنعتی و صنایع معدنی استان برای ۵۶ هزار و ۳۷۶ تن فرصت اشتغال ایجادشده است.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
وی همچنین گفت: ۸۸هزار و ۴۵۵ تن نیز در بخش تجارت استان و بهطور عمده در حوزه اصناف تولیدی و توزیعی مشغول فعالیت هستند که این بخش اقتصادی نیز با تسهیل در صدور مجوزها و ارائه برخی بستههای حمایتی همچون تسهیلات بانکی با فرصتهای شغلی و رونق بیشتری مواجه خواهد شد.
در حاضر درمجموع تعداد ۳۵ هزار و ۲۷۶ واحد صنفی مجوز دار در استان فعالیت دارد که ۲۱هزار و ۲۲ مورد آن توزیعی و خدماتی و ۱۴هزار و ۲۵۴ واحد آن تولیدی و فنی است.
سیجانی ادامه داد: یکهزار و ۵۲۲ تن نیز در بخش معدن استان مشغول فعالیت هستند که آمار اشتغال در این بخش نیز با راهبردهای جدیدی که در حوزه معادن استان اجرا خواهد شد، گسترش مییابد.
۲ درصد معادن کل کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان میدهد؛ در همین رابطه راهبرد سازمان صمت قم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراجشده است تا با فرآوری آنها، ارزشافزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن استان ایجاد شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: مسئولان استان قم توجه ویژهای به بخشهای اقتصادی یادشده دارند و از هرگونه سرمایهگذاری مولد در آن حمایت میکنند که این موقعیت خوبی برای حضور هرچه بیشتر فعالان بخش خصوصی است.