علیرضا صفری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان دکتر غرضی ملایر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حدود نیمی از بار درمان بیماران مبتلا به کرونای استان روی دوش کادر درمان تامین اجتماعی در ۲ بیمارستان آتیه همدان و غرضی ملایر بود که به خوبی از عهده این مسوولیت سخت برآمدند.
وی افزود: از ابتدای شیوع کرونا حدود ۳۰۰ بیمار مبتلا به این ویروس در ۲ بیمارستان آتیه همدان و غرضی ملایر بستری شدند و تعداد زیادی نیز به صورت سرپایی مراجعه و یا تحت نظر بودند که با غربالگری افراد زیادی، سازمان تامین اجتماعی در حفاظت فردی خوب کمک کرد.
مدیر درمان تامین اجتماعی همدان با بیان اینکه در مقابله با کرونا با تمام توان و نیرو وارد کار شدیم و دوشادوش وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی به وظیفه خود عمل کردیم بیان کرد: در هر ۲ بیمارستان آتیه و غرضی بیش از ۱۵۰ نیرو در جبهه مقابله با کرونا تلاش کردند و هشت نفر از کادر درمان ما به کرونا مبتلا شدند.
دکتر صفری ادامه داد: ۴۷ تخت برای درمان و بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده شد که این بخش همچنان فعال است.
وی یادآور شد: در زمان اوج شیوع بیماری کرونا در قم، ۶ نفر از کادر پزشکی و پرستاری ما به مدت یک هفته به بیمارستان امام رضا(ع) این شهر اعزام شدند و به صورت شبانهروز در این جبهه تلاش کردند.
مدیر درمان تامین اجتماعی همدان با تاکید بر اینکه علاوه بر کادر درمان، نیروهای داوطلب زیادی نیز برای مقابله با کرونا داشتیم، کمبود کیت آزمایشگاهی، وسایل حفاظت فردی، مواد ضد عفونی کننده و ماسک و دستکش را از جمله مشکلات در اوایل شیوع ویروس کرونا و مقابله با این بیماری در مراکز درمانی عنوان کرد.
صفری افزود: به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، با کمک سازمان تامین اجتماعی داروهای مورد نیاز افراد دارای بیماری مزمن و افراد مسن دارای بیماری زمینهای برای مدت ۲ ماه به آنها داده شد و هم اکنون این داروها به صورت اختیاری به درب منازل بیماران مزمن تحویل داده میشود.
وی با بیان اینکه پاراکلینیک همدان آزمونه (پایلوت) این طرح است بیان کرد: تاکنون این داروها به ۲۰۰ بیمار مزمن تحویل داده شده و چنانچه مشکل ما در پاراکلینیک حل شود، این طرح در بیمارستانهای آتیه و غرضی نیز اجرا می شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی همدان تاکید کرد: اگرچه شرایط رو به بهبود است، اما همچنان از مردم درخواست داریم فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
دکتر صفری گفت: با توجه به آغاز فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزای فصلی و همزمانی آن با ویروس کرونا، شرایط سختتر خواهد شد و کادر درمان تامین اجتماعی استان با همراهی خوب مردم آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری را دارد و در کنار مردم هستیم.
خریداری پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تجهیزات برای مراکز درمانی استان
مدیر درمان تامین اجتماعی همدان همچنین به فعال بودن ۳۰۰ تخت بستری و وجود ۷۲۰ هزار بیمه شده تامین اجتماعی در سطح استان اشاره کرد و افزود: این استان نسبت به تخت بستری و تعداد افراد بیمه شده، در رتبه چهار و پنجم کشوری قرار دارد و شرایط دسترسی به تخت بستری در همدان مساعد است.
صفری با اشاره به فعالیت ۲ بیمارستان آتیه و غرضی، پاراکلینیک تخصصی همدان، درمانگاههای نهاوند، تویسرکان، اسدآباد و رزن اظهار داشت: درمانگاه بهار نیز اوایل سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: ساخت لاندری (رختشویخانه) بیمارستان آتیه نیز در دست انجام است و بخش جراحی زنان بیمارستان دکتر غرضی ملایر با اعتبار ۲ میلیارد تومان به صورت ۱۰۰ درصد بازسازی شده و آماده افتتاح است.
مدیر درمان تامین اجتماعی همدان گفت: سال گذشته پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تجهیزات برای مراکز درمانی استان خریداری شد و هم اکنون مشکل حادی در بحث تجهیزات نداریم.
دکتر صفری رضایتمندی مردم از بیمارستانهای تامین اجتماعی را در سطح بالایی دانست و بیان کرد: طبق نظر کارشناسان در برخی بخشهای بیمارستان غرضی رضایتمندی ۹۸ درصد است و این روند موجب جلب اعتماد مردم و خیران برای سرمایهگذاری در حوزه سلامت این شهرستان شده است.
وی با بیان اینکه در رشتههایی همچون رادیولوژی، ارتوپدی، نورولوژی، بیهوشی، داخلی و جراح مغز و اعصاب دچار مشکل هستیم تاکید کرد: طبق قانون ششم برنامه توسعه وزارت بهداشت و درمان باید ۱۰ درصد از نیروهای متخصص خود را در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد، اما متاسفانه همکاری در این زمینه صورت نمیگیرد.
مدیر درمان تامین اجتماعی همدان گفت: روزانه ۹ هزار و ۸۰۰ مراجعه کننده به پزشک در بیمارستانها و مراکز درمانی این استان داریم که با احتساب مراجعهکنندگان پاراکلینیک به بیش از ۲۰ هزار نفر میرسند.
دکتر صفری یادآور شد: این حجم از مراجعهکننده همکاران ما را در کادر درمان فرسوده میکند و با توجه به روند افزایش تعداد مراجعهکنندگان در بخش سرپایی، موجب شده همچنان نارضایتی در این حوزه بالا باشد.
وی اضافه کرد: امسال در بخش درمان استان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است و به این رقم نیاز داریم.
کادر درمانی بیمارستان غرضی به تعهد خود در مقابله با کرونا عمل کرد
رییس بیمارستان دکتر غرضی ملایر نیز گفت: کادر درمانی این بیمارستان از زمان شیوع ویروس کرونا ثابت کرد هر زمان جامعه به آنها نیاز داشته باشد، به تعهد انسانی و سوگندی که خوردهاند، عمل میکند و جانانه برای حفاظت از جان مردم تلاش کردند.
محمدرضا توکلی کرونا را مانور خوبی برای نظام سلامت و آمادگی کشور دانست و بیان کرد: این بحران باعث شد تا ما قدر نعمتها را بدانیم و بعد از این مانور تغییری در بهبودی وضعیت سلامت و زندگی و شکر نعمتها ایجاد شود.
وی ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۱۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه بیمارستان غرضی بستری شدند و امروز/یکشنبه/ این تعداد به سه بیمار بستری مبتلا رسیده است.
رییس بیمارستان دکتر غرضی ملایر تاکید کرد: اگر قرار است کرونا از چرخه طبیعت حذف نشود، باید نگران فصل پاییز باشیم، چراکه با رعایت نکردن نکات بهداشتی، ممکن است شیوع آنفلوآنزای فصلی و کرونا سیستم بهداشت و درمان کشور و جهان را با چالش جدی مواجه کند.
دکتر توکلی عمدهترین مشکل این بیمارستان را کمبود پزشک رادیولوژیست عنوان کرد و افزود: رفع این مشکل تنها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام میشود.
وی همچنین به خدمات داوطلبانه «محسن احمدوند» کارشناس آزمایشگاه بیمارستان غرضی ملایر در مدت زمان مقابله با کرونا اشاره و بیان کرد: وی حتی در ایام تعطیل به صورت ثابت در این بیمارستان برای گرفتن تست کرونا داوطلب شد و این خطر را به جان خرید که مورد تقدیر قرار گرفت.
به گزارش کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت و درمان، در خصوص آمار جدید ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر امروز /یکشنبه/ یازدهم خرداد، ۲ هزار و ۵۱۶ نفر مبتلای جدید شناسایی شد که با احتساب این تعداد، مجموع مبتلایان به کرونا در کشور تا امروز به ۱۵۱ هزار و ۴۶۶ نفر رسیده است که طی ۲۴ ساعت اخیر در کشور ۶۳ نفر از مبتلایان فوت کردند.