حجت توحیدی عصر یکشنبه با اعلام این خبر افزود: دریاچه سدها به علت موقعیت خاص خود نظیر توپوگرافی نامشخص بوده و همچنین به دلیل باتلاقی بودن، مکان بسیار خطرناکی برای شناکردن است.
وی بیان داشت: لغزندگی حاشیه مخازن سدها و بندهای انحرافی، مکش جریان آب و شرایط رسوبی کف این مخازن، خطر مرگ را برای شناگران به همراه دارد.
این مسوول آب منطقه ای هرمزگان اظهارداشت: بسیاری از رودخانهها نیز با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند، به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گردآب می شود.
توحیدی ادامه داد: با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان و گرما، اشتیاق به شنا کردن نیز افزایش پیدا میکند که توصیه میشود شهروندان بدون اطلاع از وضعیت رودخانه و دریاچه سدها هرگز برای شنا اقدام نکنند.
شناگران به مهارت خود و دیگران اعتماد نکنند
رییس گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان تاکید کرد: شهروندان و شناگران به مهارت خود ودیگران در شنا کردن اعتماد نکنند.
توحیدی افزود: طبق شواهد یک سوم قربانیهای غرق شده در دریاچه سدها و رودخانهها کسانی بودند که به فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند اما به علت غرور بی جا و بی توجهی به هشدارهای موجود جان خود را از دست داده اند.
وی تصریح کرد: با اینکه سطح آب سدها شفاف به نظر میرسد اما وجود جریان های زیرسطحی، سبب کدر شدن آب و کاهش دید ماهیگیران و شناگران میشود به طوری که باعث مکش قربانیان به سمت جریانهای قوی دریچههای زیرسطحی خروجی سد شده و در اثر برخورد با تاسیسات و درختچههای کف مخزن، مرگ حتمی آنان را به دنبال دارد.
این مسوول خاطرنشان کرد: تغییرات ناگهانی دمای آب در مخازن سدها نیز باعث گرفتگی عضلات، از دست رفتن تعادل و سکته شناگران میشود.نکنند
دیه به ورثه شناگران تعلق نمیگیرد
رییس گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: عواقب ناشی از حوادث احتمالی در دریاچه سدها و رودخانه ها بر عهده مخالفان خواهد بود و طبق قانون هیچ دیهای به ورثه شناگرانی که در مناطق ممنوعه غرق میشوند، تعلق نمیگیرد.
توحیدی در این راستا خواستار شد: باتوجه جدی به تابلوهای نصب شده در اطراف دریاچه سدها و توصیههای مسوولان از شنا کردن در دریاچه سدها و کانال و تاسیسات آبی به جد خودداری شود.