پکن- ایرنا- رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی چین با اشاره به گستردگی اعتراضات در آمریکا در پی مرگ یک سیاه پوست غیرمسلح توسط پلیس آن کشور، این اعتراضات را دستمایه آغاز «بهار آمریکایی» دانستند.

به گزارش ایرنا رسانه های چینی روز دوشنبه در گزارش های مختلفی خاطر نشان کردند حالا باید دید که خود آمریکا چطور تحریم شود کشوری که به بهانه نقض حقوق بشر دیگر کشورها را تحریم می کند، بزرگترین ناقض حقوق بشر در حال حاضر در دنیا است.

در این میان روزنامه گلوبال تایمز از ارگان های حزب حاکم چین نوشت که آمریکا همیشه به استانداردهای دوگانه توسل جسته و غافل از وضعیت داخلی خود به دنبال تحریم و اتهام زنی به دیگر کشورها بوده است.

این نشریه بخصوص به برخورد دوگانه امریکا با اعتراضات آن کشور و هنگ کنگ اشاره کرده و اینکه دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا نگاه مثبتی به شورش های فرصت طلبان در هنگ کنگ داشته و حتی به تحریم چین متوسل شده است.

عبارتی نظیر «سرزمین زیبا و بهار آمریکا» بیشترین عبارات و واژه هایی است که پس از شروع اعتراضات در آمریکا درپی مرگ جورج فلوید به دست پلیس آن کشور مورد استفاده کاربران اینترنتی در چین قرار گرفته است.

کاربران چینی نوشته اند که سیاستمداران و دولتمردان آمریکایی با اعتراضات داخلی خود بسختی برخورد می کنند و با معترضان بشدت برخورد خشن داشته اند اما در جاهای دیگر نظیر هنگ کنگ مشوق معترضان هستند.

نانسی پلوسی رییس کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۹ میلادی وقتی اعتراضات در هنگ کنگ شکل گرفت آن را یک صحنه بسیار زیبا توصیف کرد و معترضان را تشویق نمود و حالا کاربران اینترنتی در چین همین را دستمایه اشاره به اعتراضات آمریکا با عبارت «سرزمین زیبا» قرار داده اند.

همان زمان "هوا چون اینگ" سخنگوی وزارت خارجه چین خطاب به مقام های آمریکا گفت که «این صحنه زیبا» را برای خودشان نگهدارند زیرا پکن به آن نیازی ندارد.  

کاربران چینی در اظهارنظرهای خود در شبکه های اجتماعی از این اظهارات سخنگوی چین تقدیر کرده و نوشته اند که هرگز فکر نمی کردیم چنین صحنه زیبایی را به این زودی در آمریکا شاهد باشیم.

یکی از کاربران در شبکه اجتماعی ویچت در چین آورده است: معترضان در آمریکا به مراتب قوی تر از شورشیان هنگ کنگ هستند و با خلق صحنه های دیدنی در سرزمین زیبایی همه را متوجه خود کرده اند.

تلویزیون چین هم با انتشار تصاویر و پخش گزارش هایی از اعتراضات آمریکا آن را نتیجه تلخ سیاست های واشنگتن دانسته و آورده است که وقتی سیاستمداران آمریکا سوزاندن پرچم دیگر کشورها و شورش ها را تشویق می کنند باید بدانند که همین شرایط می تواند برای آنها هم پیش بیاید و شاید بهتر باشد در مورد حرف هایی که می زنند بیشتر فکر کنند.

منبع: روزنامه گلوبال تایمز