جیرفت - ایرنا - معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از پذیرش ۱۷۰ دانشجو با رعایت موارد بهداشتی در خوابگاه‌های این دانشگاه خبر داد و گفت: ۹۰ دانشجوی پسر و ۸۰ دختر برای ترم جاری در خوابگاه‌ها پذیرش شدند.

حمید سالاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد خوابگاه‌های آماده شده بر اساس پروتکل‌های بهداشتی برای پذیرش دانشجویان در شرایط کرونایی را ۲ واحد اعلام کرد و افزود: خوابگاه کوثر با ۴۵ اتاق و خوابگاه شاهد با ۴۰ اتاق آماده پذیرش دانشجویان است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در هر اتاق ۲ دانشجو طبق پروتکل‌های بهداشتی پذیرش می‌شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور بر اساس بخشنامه‌های ابلاغی، دانشجویان در انتخاب یا حذف ترم مجاز بوده و برنامه‌ریزی برای پذیرش خوابگاه‌ها بر اساس انتخاب واحد دانشجویان انجام شده است.

وی افزود: هیچ مشکلی در تامین خوابگاه برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی نداریم و خوابگاه‌ها بر اساس انتخاب واحد دانشجویان تدارک دیده شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اظهار داشت: تمامی تمهیدات لازم بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت برای پذیرش دانشجویان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه دانشجویان خوابگاهی قبل از ورود به خوابگاه‌ها غربالگری می‌شوند، تصریح کرد: دانشجویان قبل از ورود به خوابگاه باید در شهر خود فرم خوداظهاری سامانه «salamat.gov.ir» را تکمیل و درواقع با تایید مرکز بهداشت شهر خود مجاز به استفاده از خوابگاه‌ها هستند.

سالاری ادامه داد: سامانه salamat.gov.ir مبنای غربالگری دانشجویان طبق نظر معاونت بهداشتی و پروتکل‌های بهداشتی بوده لذا دانشجویان قبل از ورود به خوابگاه باید این فرم را تکمیل و توسط مرکز بهداشت، به آن مُهر تایید زده شود.

وی به اقدامات پیشگرانه معاونت دانشجویی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در خوابگاه‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: با همکاری هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت انجام آزمایش برای دانشجویان خوابگاهی فراهم شد تا سلامت این دانشجویان مشخص شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: در صورت مثبت شدن تست pcr (تشخیص بیماری‌های عفونی) دانشجویان خوابگاهی، ۲ مرکز قرنطینه دانشگاهی برنامه‌ریزی شده است.

وی تصریح کرد: نصب بروشور پروتکل‌های بهداشتی قبل از ورود به خوابگاه، نصب روشویی و ایجاد محلی برای تعویض لباس و کفش در ورودی درب خوابگاه، ضدعفونی سه نوبته خوابگاه‌ها، گند زایی سطوح، محوطه و داخل اتاق‌ها از دیگر اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در خوابگاه‌های دانشجویی است.

وی مبارزه با کرونا را نیازمند مشارکت همه دانست و اظهار داشت: همه موارد بهداشتی با نظارت ناظم خوابگاه انجام می‌شود به شکلی که زنجیره انتقال ویروس از بیرون به محوطه خوابگاه به حداقل برسد.

سالاری به امکانات رفاهی سلف سرویس دانشجویان خوابگاهی در شرایط کرونایی اشاره کرد و گفت: در تهیه و توزیع غذا پروتکل بهداشتی بر بسته بودن سلف تاکید کرده ولی بسته به نوع مکان جغرافیایی به اختیار دانشگاه‌ها گذاشته شده و بر اساس اختیارات دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با حفظ رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی طبق درخواست دانشجو در سلف یا خوابگاه به طوری که تجمع صورت نگیرد، غذای دانشجو در ظروف یکبار مصرف سرو می‌شود.

وی افزود: رعایت اصول بهداشتی با نظارت مستقیم کارشناس بهداشت محیط انجام می‌شود که همکاری دانشجویان را نیز می‌طلبد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به بخش سرویس خدمات رفاهی دانشجویان هم اشاره کرد و گفت: در زمینه حمل و نقل دانشجویان بین مراکز خوابگاهی، کارآموزی و مراکز آموزشی، سرویس‌ها با حفظ پروتکل‌های بهداشتی مجاز به ارایه خدمات هستند و مینی‌بوس‌ها که ۱۸ نفر ظرفیت دارند، بیش تر از ۹ نفر حق ارایه خدمات ندارند.

دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مستقل از مرکز استان کرمان فعالیت می‌کند.

بنا به اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مجموع ۱۵۱ هزار و ۴۶۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به هفت هزار و ۷۹۷ نفر رسیده است.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.