ارومیه- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به آغاز برداشت توت فرنگی در مزارع استان گفت: سالانه ۲۰۰ تن توت فرنگی گلخانه‌ای در استان تولید و روانه بازار می‌شود.

اکبر کرامتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سطح استان هشت واحد گلخانه‌ای توت‌فرنگی به مساحت ۱.۷۳ هکتار با سیستم هیدروپونیک وجود دارد و محصول تولیدی این گلخانه ها اغلب در بازار داخلی مصرف می شود.

وی با بیان اینکه گلخانه‌های توت فرنگی استان اغلب در شهرستان ارومیه متمرکز هستند، ادامه داد: عملکرد این گلخانه‌ها بسیار خوب است و ارقام کشت شده در این گلخانه‌ها کاماروسا، سابرینا ، آلبیون و گاویتا است.

وی با اشاره به اینکه در این واحدهای گلخانه‌ای برای ۱۸ نفر به صورت مستقیم و ۳۶ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده‌است، ادامه داد: تولید توت‌فرنگی در گلخانه نسبت به فضای باز عملکرد بالایی دارد و محصول تولیدی دارای کیفیت عالی و عاری از آفات و بیماری است.

کرامتی اضافه کرد: به دلیل تولید خارج از فصل توت‌فرنگی‌های استان به قیمت بالایی به فروش می‌رسد و کشت توت فرنگی در گلخانه از جمله محصولات گلخانه‌ای است که توجیه اقتصادی بالایی دارد.

وی با اشاره به پتانسیل‌های موجود در استان برای تولید محصول توت فرنگی در گلخانه‌ها گفت: وجود مرکز مهارت آموزی تحت نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای آموزش علاقمندان به تولید توت فرنگی به روش هیدروپونیک در گلخانه، وجود مرکز تولید نشای ارقام تجاری توت فرنگی در استان، مصرف سوخت کم در واحدهای گلخانه‌ای توت‌فرنگی نسبت به سایر واحدها به دلیل نیاز به دمای کم برای رشد توت فرنگی از جمله ظرفیت های موجود برای توسعه کشت این محصول در استان است.

وی افزود: کشت گلخانه‌ای در استان با هدف کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش عملکرد تولید در واحد سطح توسعه می‌یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: با توجه به بحران دریاچه ارومیه و جهت کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و بالابردن راندمان تولید کشت های متراکم و گلخانه‌ای مورد تاکید دولت بوده و در این راستا با ایجاد زیرساخت های لازم در شهرک های کشاورزی و گلخانه‌ای و پرداخت تسهیلات بانکی لازم برای احداث گلخانه از متقاضیان فعالیت در این زمینه حمایت می‌شود.

به گزارش ایرنا آذربایجان‌غربی دارای ۸۰۰ هزار زمین زراعی و باغی است که سالانه بیش از ۶ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی توسط ۲۳۵ هزار بهره‌بردار استان تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی می‌شود.