حسین علیان روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به مشکلات خانوادهها در دوران قرنطینه اظهار داشت: در دوران کرونا احتمال بروز مشکلات بین افراد با اعضای خانواده بیشتر است. زمان طولانی در کنار هم بودن و از بین رفتن حریم خصوصی در بین اعضای خانواده یکی از مشکلاتی است که در این دوره به وجود میآید.
مدیر مرکز بهداشت و سلامت دانشگاه خواجه نصیر گفت: این مرکز در راستای وظایف خود تلاش کرده مشکلات روحی روانی دانشجویان ناشی از قرنطینگی کرونا را برطرف کند. بر همین اساس خدماتی به صورت مشاوره مجازی و تلفنی در این ایام به دانشجویان ارائه داده است.
خدمات مشاورهای دانشگاه در زمان کرونا
علیان گفت: اقدامات مرکز مشاوره در دوران کرونا شامل اطلاع رسانی مشاوره مجازی در سطح وسیع در بین دانشجویان از طریق کانال روابط عمومی دانشگاه، پیگیری موارد بحرانی سابق به صورت تلفنی، افزایش مشاوره مجازی به صورت متنی آنلاین و آفلاین، افزایش ارائه اطلاعات در کانال و سایت مرکز مشاوره شامل اطلاعات مورد نیاز در دوران شیوع ویروس و کاهش استرس ناشی از آن، معرفی کتاب های مفید برای مطالعه در این ایام و پیگیری شرایط دانشجویانی که قبلا جلسات فعال مشاوره حضوری داشته اند و ادامه جلسات آنها در فضای مجازی است.
وی تصریح کرد: سایر اقدامات مرکز مشاوره شامل برنامهریزی جهت ارجاع دانشجویان تهرانی برای ملاقات روانپزشک در شهرهای خودشان، معرفی روانپزشکان سایر شهرها به دانشجویان نیازمند به خدمات روانپزشکی (در مورد برخی شهرها از مشاوران سایر دانشگاه ها اطلاعاتی گرفته و در اختیار دانشجویان قرار داده شد) و ارائه مشاوره تلفنی با دانشجویان طبق برنامه قبلی حضور مشاوران مرکز مشاوره است.
الزام تسهیل سوالات امتحانات پایان ترم
مدیر مرکز مشاوره دانشگاه خواجه نصیر در خصوص رفتار مناسب اساتید با دانشجویان در زمان کرونا و امتحانات پایان ترم اظهار داشت: افزایش تکالیف روزانه و درخواست انجام کامل آنها در طول ترم و کاهش دشواری سوالات امتحانات پایان ترم میتواند رفتار مناسبتری در این دوران از سوی اساتید در قبال دانشجویان باشد.
موارد عمده مراجعه دانشجویان به مرکز مشاوره در دوران کرونا
علیان در پاسخ به اینکه دانشجویان بیشتر در مورد چه موضوعاتی در زمان کرونا به مرکز مشاوره آمدند، توضیح داد: تنبلی و کاهش انرژی در ایام قرنطینه بیشترین موضوع مشاهده شده در بین دانشجویان بود که سهل انگاری در مطالعه منابع درسی و در نتیجه اضطراب در بین آنها را به دنبال داشت.
وی ادامه داد: در کنار این موضوع استرس ناشی از بیماری در خود و اعضای خانواده نیز آمار بالایی را به خود اختصاص داده بود. چند مورد فوت اعضای خانواده ها را در بین دانشجویان داشتیم که مشاوره های سوگواری برای آنها انجام شد البته این نوع مشاوره در فضای مجازی دشواری زیادی به همراه داشت. علاوه بر موارد فوق، دانشجویانی که دارو مصرف می کردند، برای تمدید یا تغییر دارو مشکلات زیادی داشتند و عدم دسترسی به روانپزشک خود منجر به به هم خوردن تعادل دانشجویان می شد که تا حد امکان مدیریت شد.
مدیر مرکز مشاوره دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: «خود بیمار انگاری» نیز یکی دیگر از مشکلات مشاهده شده مهم در بین دانشجویان بود که دانشجویان به وضوح علائم بیماری را در خود مشاهده میکردند. از آنجایی که این علائم فقط جنبه روانی دارد با مشاوره دانشجویان به سمت شناخت صحیح خود تا حدی مشکل رفع شد همچنین وسواس شستشو نیز در این ایام بین دانشجویان افزایش یافته بود که دانشجویان برای کاهش استرسهای خود این روش را به کار میبردند. برای رفع این مساله نیز تلاشهای زیادی صورت گرفت.