مسوول یگان حفاظت از اراضی ملی و دولتی و اجرائیات سازمان منطقه آزاد قشم روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: کارشناسان ارزش این زمینها را ۱۳ میلیارد و ۸۸۱ میلیون ریال برآورد کردند.
مصطفی مازندرانی افزود: در این مدت همچنین افزون بر ۹ هزار و ۳۰۰ مترمربع از اراضی اشغال شده از سوی صیادان محلی آزادسازی شد.
وی ادامه داد: صیادان در این زمینها به صورت غیرمجاز و بدون اخذ مجوز قانونی به استقرار تور و خشک کردن ماهی اقدام میکردند.
مسوول یگان حفاظت از اراضی ملی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: در این مدت ۱۲۱ فقره اخطار کتبی برای متصرفان اراضی در مجموع به مساحت ۹۲۹ هزار و ۵۷۱ مترمربع صادر شده است.
وی افزود: پیگیری و اجرای ۲ حکم قضایی رفع تصرف اراضی ملی و دولتی، تشکیل ۲ پرونده قضایی زمین خواری، ارجاع یک پرونده به کمیسیون تخلفات ساختمانی و جلوگیری از ۲ مورد برداشت غیرمجاز شن و ماسه از معادن جزیره قشم از دیگر اقدامات این یگان در طول این مدت بوده است.
مازندرانی ادامه داد: در راستای پیگیری و رفع تصرف یکی از پرونده های زمین خواری در جزیره قشم به دستور مقام محترم قضایی شهرستان قشم دو نفر متهم بازداشت و یک دستگاه بیل مکانیکی نیز توقیف شد.
وی اظهار کرد: این یگان برای حفظ اراضی ملی و دولتی و پیشگیری و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز به طور جدی و با حساسیت ویژه آن را دنبال می کند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.