تهران- ایرنا- آمریکا در حالی برای ششمین روز پیاپی شاهد اعتراض گسترده به کشته شدن جورج فلوید است که در ۱۵ ایالت این کشور گارد ملی مستقر شده و دونالد ترامپ از فرمانداران ایالت‌ها خواسته با معترضان برخورد سختگیرانه کنند.

تارنمای شبکه دویچه وله آلمان امروز (دوشنبه) نوشت: نزدیک به یک هفته پس از کشته شدن جرج فلوید به دست یک مأمور پلیس هم نشانی از آرامش در آمریکا به چشم نمی‌خورد.

براین اساس راهپیمایی گسترده در نیویورک، به آتش کشیده شدن خودروها در بوستن و غارت فروشگاه در فیلادلفیا؛ ناآرامی‌ها و اعتراضات به کشته شدن جورج فلوید در مینیاپولیس، در نقاط مختلف آمریکا وارد ششمین روز پیاپی شده است.

واشنگتن نیز شاهد تجمع معترضان در برابر کاخ سفید بود. تلاش پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به زد و خورد انجامید.

"صلح بدون عدالت ممکن نیست" از جمله شعارهایی بود که معترضان سر می‌دادند. به گزارش رسانه‌های خبری پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به گاز اشک‌آور و اسپری فلفل متوسل شد.

آنگونه که شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده، در دست کم ۴۰ شهر آمریکا منع تردد شبانه اعلام شده است، از جمله در واشنگتن. فرماندار ایالت آریزونا حتی اعلام کرده که منع تردد شبانه به مدت یک هفته تا ۸ ژوئن(۱۹ خرداد)  اعتبار خواهد داشت.

در همین حال شبکه سی‌ان‌ان همچنین از بسیج شدن گارد ملی ایالات متحده در دست کم ۱۵ ایالت آمریکا خبر داده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شامگاه یکشنبه ۱۱ خرداد (۳۱ مه) با انتشار یک رشته توئیت عملکرد گارد ملی در ایالت مینه‌سوتا را ستود و خاطرنشان کرد که نیروهای این گارد باید زودتر بسیج و وارد عمل می‌شدند.

ترامپ در یکی از پیام‌های دیگر خود در توئیتر تنها با حروف بزرگ نوشت: «نظم و قانون!». او فرمانداران عضو حزب دموکرات را بارها متهم کرده که قاطعانه با "بزهکاران" برخورد نمی‌کنند.

رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه بار دیگر گروه ضدفاشیستی آنتی‌فا را عامل خشونت‌ها دانست و اعلام کرد که این گروه در فهرست گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی قرار خواهد گرفت.

اعتراضات و ناآرامی‌ها در آمریکا در پی کشته شدن مردی سیاهپوست به نام جورج فلوید بروز کرد. در تصاویری که هفته گذشته به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، یک مأمور پلیس دیده می‌شد که حین بازداشت زانویش را بر گردن فلوید ۴۶ ساله فشار می‌دهد.

این مأمور بی‌توجه به درخواست کمک فلوید که به زحمت می‌گفت نمی‌تواند نفس بکشد، زانوی خود را ۹ دقیقه روی گردن فلوید فشار داد. او چندی بعد در بیمارستان جان باخت.

درک شووین، مأمور پلیسی که با خشونت بیش از اندازه باعث مرگ جورج فلوید شده، به قتل غیرعمد متهم شده است. او در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برد و قرار است امروز دوشنبه (۱۲ خرداد) تفهیم اتهام شود.

جورج فلوید پس از آن دستگیر شد که صاحب یک فروشگاه او را به پرداخت یک اسکناس ۲۰ دلاری جعلی متهم کرده بود.