«سیدمرتضی میری» امروز (دوشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: قیمتهای جدید تلویزیون جدید شرکت سام، همه محصولات شرکت جی پلاس، انواع لباسشویی شرکت آبسال، یخچالهای تولیدی شرکت الکترو استیل و همه محصولات شرکت هایسنس در این سامانه در معرض دید عموم قرار گرفته است.
میری ادامهداد: بسیاری شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی نیز افزایش قیمتهای خود را به سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کردهاند که در دست بررسی است، اما بیش از ۲۰ شرکت بزرگ دیگر نظیر امرسان، اسنوا، یخساران و غیره هنوز قیمتهای پیشنهادی خود را به سازمان حمایت اعلام نکردهاند.
وی بیانداشت: اگر افزایش قیمت محصولات پس از تعطیلات نوروزی پیگیری میشد، شاید روی ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش میشد به توافق رسید، اما این روزها با افزایش ۴۰ درصدی قیمت ارز حاصل از صادرات نسبت به اسفندماه پارسال، افزایش قیمت فولاد و غیره رشد دستکم ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمتها اجتنابناپذیر است.
رئیس اتحادیه صنف توزیعکنندگان لوازم خانگی در عین حال گفت: اگر تولیدکنندگانی خواهان افزایش قیمتهایی بیشتر از این ارقام هستند، باید مدارک و مستندات خود را برای بررسی به سازمان حمایت ارائه کنند.
وی اظهارداشت: این روزها وضعیت تولید لوازم خانگی خوب است و هر چند تامین ارز برای واردات مواد اولیه یکی از دغدغههای جدی تولیدکنندگان است، اما تاکنون با وجود ارزهایی که از گذشته در اختیار داشتند تولید را به پیش بردهاند.
میری خواستار آن شد تا دولت درخصوص تامین ارز مواد اولیه تولید لوازم خانگی تسریع کند تا وقفه ای بین تولید و توزیع و بر هم خوردن تعادل بازار اتفاق نیفتد.
وی همچنین از قول مساعد سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تخصیص ارز با اولویت به تولیدکنندگان لوازم خانگی خبر داد که باید با ساز وکاری که از سوی بانک مرکزی تعیین شده، با توافق با صادرکنندگان تامین شود.
به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است در ۱۲ ماهه ۹۸، تعداد یک میلیون و ۱۶۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه یخچال فریزر در کشور تولید شد که در مقایسه با سال ۹۷ رشد ۷.۸ درصدی داشته است.
در سالی که گذشته کارخانجات داخلی موفق به تولید ۷۳۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی شدند که رشد ۳۲ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن داشته است.
همچنین تولید کولر آبی در این مدت با رشد ۶.۳ درصدی به ۹۰۴ هزار و ۹۰۰ دستگاه رسید.