بندرعباس- ایرنا- فرماندار بندرلنگه گفت: با توجه به روند صعودی بیماری کووید ۱۹ در شهرستان، از امروز دوشنبه دوازدهم خردادماه همه مردم باید جهت حضور در مراکز پرتردد و تجمعی از ماسک و دستکش استفاده کنند.

علی نیکویی روز دوشنبه در نشست فوق العاده ستاد پیشگیری از کرونا در شهرستان افزود: هرگونه تجمع مردمی و جشن‌های عروسی نیز در بندرلنگه ممنوع است.
وی بیان داشت: باید گشت‌های ویژه نیز به وسیله بسیج و ادارات مسوول جهت کنترل فاصله گذاری اجتماعی در شهرستان انجام شود.
رییس ستاد پیشگیری از کرونا در بندرلنگه از دستگاه های مسوول همچون شهرداری ها، بسیج، ستاد اربعین و هلال احمر خواست جهت کنترل ویروس کرونا به طور مجدد به صورت هفتگی فضاهای عمومی را گندزدایی و ضدعفونی کنند.
نیکویی گفت: همچنین اصناف نظارت خود را بر صنوف افزایش دهند و به طور حتم لازم است فروشنده و خریدار از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
وی یادآورشد: اداره کار نیز تمام کارگاه های سطح شهرستان بندرلنگه را از نظر رعایت فاصله گذاری و رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی رصد کند.
رییس شورای تامین شهرستان بندرلنگه تاکیدکرد:راهداری و اداره بنادر نیز به فرآیند بارگیری و مسافربری ناوگان باری و مسافری نظارت دقیق رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را افزایش دهند و باید کالاهای ورودی از سوی گمرک نیز گند زدایی و ضدعفونی شود.
وی با بیان بندرلنگه هم اکنون در شرایط قرمز قرار دارد، اظهارداشت: افزایش اخیر ویروس کرونا در این شهرستان ناشی از تجمع غیرضروری مردم و توجه نکردن آنان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌باشد.
نیکویی گفت: هرچه درک جامعه از خطرات این بیماری افزایش پیدا کند، در کاهش شیوع آن نیز اثربخش است.
وی در پایان ابرازداشت: با توکل بر خدا و همکاری همه دستگاه ها و مردم شهرستان،با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توانیم این بیماری را در شهرستان بندرلنگه کنترل کنیم.
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۱۵۰ کشور سرایت کرده است.
کرونا مانند سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند خطرناک باشد و مرگ‌ و میر آن تاکنون حدود سه درصد گزارش شده است.
این ویروس که از شهر ووهان چین شیوع یافته یک ویروس ناشناخته است و تنها راه مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و حاضر نشدن در اجتماعات و محافل عمومی است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در چند وقت اخیر کم توجهی به الزام های بهداشتی و جدی نگرفتن هشدارها از سوی مردم، شیب ابتلا به ویروس کرونا را در استان بسیار تند کرده و موجی از نگرانی را در میان مسوولان، مردم و دوستداران سلامت ایجاد کرده است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۵۴ هزار و ۴۴۵ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۷ هزار و ۸۷۸ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز دوشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (دوازدهم خرداد) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی دو هزار و ۹۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، ۶۵۲ مورد بستری و  دو هزار و ۳۲۷ (حدود ۷۸ درصد) از موارد سرپایی و افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۱۵۴ هزار و ۴۴۵ نفر رسید

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۸۱ بیمار دیگر مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان باختند و افزایش نسبی فوتی ها را شاهد هستیم که امیدواریم استثنایی باشد. از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون۷ هزار و ۸۷۸ نفر جان خود را از دست داده اند.

جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارش ها تاکنون ۱۲۱ هزار و ۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده اند. ۲۵۷۸ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.

وی گفت: تاکنون ۹۵۵ هزار و ۸۶۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

جهانپور گفت: رعایت پروتکل ها در دستور کار اغلب مردم است اما در برخی مناطق کشور متاسفانه نوعی سهل انگاری در رعایت فاصله گذاری اجتماعی وعدم استفاده از ماسک به خصوص در مکانهایی که فاصله گذاری اجتماعی مقدور نیست را شاهد هستیم.

شهرستان بندرلنگه در ۲۴۰ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.