علی محمدیمقدم روز دوشنبه در جلسه پیشگیری، پیشبینی و عملیات پاسخ به بحران این استان افزود: عامل انسانی به ۲ طریق عمدی و سهوی به وقوع آتشسوزیها در مراتع و جنگلها منجر میشود، که با آموزش و اطلاعرسانی میتوان از این موضوع جلوگیری کرد.
وی ، با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری طی سه سال اخیر کمترین سطح آتشسوزی را در مقایسه با سالهای گذشته داشته است، تصریح کرد: این موضوع به سبب اقدامات پیشگیرانه بوده است اما همچنان وقوع آتشسوزی این استان را تهدید میکند و باید اقدامات بیشتری انجام داد.
محمدیمقدم، عرصههای ملی استان را یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: ۹۰ درصد این عرصهها تحت مدیریت ادارهکل منابع طبیعی است که گستردگی این عرصهها، سختگذر بودن آن و کمبود تجهیزات و امکانات، همکاری و همراهی جوامع محلی را برای حفظ و حراست از این عرصهها به یک ضرورت تبدیل کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعال بودن کشیکهای شبانهروزی در ۳۰ نقطه استان، اظهار داشت: نصب تابلوهای هشدار دهنده، استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت، تشکیل کارگروه اطفاء حریق، توزیع پنج هزار بروشور، آموزش جوامع محلی و اطلاعرسانی از دیگر اقدامات انجام شده در راستای حفظ و حراست و پیشگیری از وقوع حریق در عرصههای طبیعی استان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به ارزش زیستمحیطی جنگلهای زاگرس، افزود: جنگلهای زاگرس به ویژه درختان بلوط از ارزش و اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما نسبت به این داشتهها غافل هستیم.
شهرام احمدی با اشاره به کمبود امکانات و تجهیزات در راستای حراست از عرصههای طبیعی و حفاظت شده استان، تصریح کرد: اعتبارات بیشتری برای تامین این امکانات و تجهیزات برای حراست از مناطق حفاظت شده استان تخصیص یابد.
وی، مدیریت نامناسب پسماندها را از مهمترین چالشهای محیطزیست دانست و گفت: دفن غیراصولی پسماندها به ویژه اشیایی نظیر شیشه و فلزات در بروز آتشسوزی بسیار موثر است که در همین خصوص برگزاری جلسات توجیهی فرمانداران با شهرداران و دهیاران ضرورت دارد.
احمدی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد آتشسوزیها ناشی از غفلت و سهلانگاری عوامل انسانی است با فرهنگسازی و آموزش میتوان نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع آتشسوزی در جنگلها و مراتع ایفا کرد.
به گزارش ایرنا، استان چهارمحال وبختیاری با ۳۰۷ هزار هکتار رویشگاه جنگلی معادل ۱۸.۵ درصد مساحت استان و ۲.۵ درصد مساحت جنگلهای کشور یکی از استانهای ۱۳ گانه زاگرس است.
هماکنون ۹۰ درصد عرصههای استان، زیر پوشش منابعطبیعی و آبخیزداری و ۱۰ درصد عرصه ها نیز زیر مجموعه محیط زیست است، که علاوه بر خشکسالی سالهای گذشته و برداشت بیرویه آب و گرد و غبار، آتشسوزی جنگلها و مراتع و زمینهای کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین دلایل تخریب منابع طبیعی و حیاتوحش استان است.