تهران - ایرنا - رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: شرکت‌های آبفا و نفت در مورد طرح آب‌رسانی غیزانیه در استان خوزستان تخلف کردند.

به گزارش روز دوشنبه مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان در جلسه شورای عالی مسئولان قضایی با ارائه گزارشی در خصوص حوادث اخیر غیزانیه استان خوزستان گفت: طرح آب‌رسانی به منطقه غیزانیه در سال ۹۴ تصویب و اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملّی در نظر گرفته شده است و این پروژه تاکنون ۹۰ درصد هم پیشرفت فیزیکی داشته ولی در به ثمر نرسیدن آن شاهد کوتاهی هایی بوده‌ایم در حالی که این پروژه به مراتب زودتر از این قابل اتمام بود.
 وی در ادامه خاطر نشان کرد که مشابه این مسأله، موارد دیگری نیز در استان خوزستان وجود دارد که بازرسی استان موظف به پیگیری و ارائه گزارش درباره آنها شده است.
 تشکل پرونده قضایی برای مدیران شهرداری کرمانشاه
رییس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه کرمانشاه که منجر به فوت یکی از شهروندان این شهر شد پراخت و گفت: واحد اجراییات شهرداری کرمانشاه برای تخریب خانه این شهروند کرمانشاهی اقدام کرده بود که پس از ممانعت نامبرده، اقدام به استفاده غیرمجاز از گاز فلفل کرده و با همکاری دو تن از کارکنان زن شهرداری وی را به یکی از کمپ‌های ترک اعتیاد شهرداری منتقل کردند که این شهروند در مسیر انتقال درگذشت.  
 درویشان افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اقدام به تخریب توسط شهرداری غیرمجاز بوده و دستور کلی دادستانی کرمانشاه که شهرداری به آن برای تخریب ملک استناد می‌کند، تنها مربوط به جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز بوده و تجویز تخریب در این دستور وجود نداشته است.  
 وی بر همین اساس خاطرنشان کرد که به دنبال این پیگیری‌ها، شهردار منطقه و مدیر و معاون اجراییات شهرداری کرمانشاه برکنار و از خدمت تعلیق شده‌اند و پرونده ای برای رسیدگی به مساله تحت عنوان سببیت در قتل شبه عمد در شعبه ۲ بازپرسی دادستانی کرمانشاه تشکیل شده و موضوع در حال پیگیری است.
 رئیس قوه قضاییه در واکنش به این گزارش موارد مطرح شده را قابل توجه دانست و گفت: در موضوع خوزستان اگر دستگاه‌های مربوطه به‌موقع اقدام می‌کردند، کار به اعتراضات نمی‌کشید و ما نباید نسبت به این کوتاهی‌ها و قصور و تقصیرها بی‌تفادت باشیم.

احصای تخلفات مربوط به شهادت و تأمین وثیقه و کفالت از طریق سامانه ثبت شهود
 عیسی زارع‌پور، رئیس مرکز آمار و فنّاوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این نشست با اشاره به راه‌اندازی سامانه ثبت شاهدین پرونده‌ها در دستگاه قضایی اعلام کرد: این سامانه امکانات مناسبی را برای شناسایی افرادی که وثیقه‌گذاری، کفالت و یا شهادت به‌عنوان حرفه‌ آنها درآمده، فراهم می‌کند. به‌عنوان مثال فردی در ۳۰ پرونده به‌عنوان شاهد حضور داشته و یا یکی از افراد تاکنون کفیل ۴۵۱ متهم شده است و یا موردی وجود داشته که یک‌ نفر تاکنون ۲۰۲ بار برای پرونده‌ها وثیقه تودیع کرده است که فعالیت سامانه جدید از این سوءاستفاده‌ها جلوگیری خواهد کرد.    
 تأمین نیاز مسکن همکاران قضایی در زمین غیرقانونی ممنوع است
رئیس قوه قضاییه همچنین در واکنش به گزارش یکی از مسئولان عالی قضایی کشور درباره استقبال مردم از ورود دستگاه قضایی به تصرّفات غیرمجاز افراد و دستگاه‌ها در اراضی ملّی اظهار داشت: این مسأله درباره همکاران ما در قوه قضاییه نیز صدق می‌کند. مسئولان استان‌ها باید به شدت مراقبت کنند که برای تأمین مسکن و نیاز کارکنان و قضات، مسیرهای کاملاً قانونی طی شود، چرا که سوءاستفاده از جایگاه و موقعیت‌های شغلی به قیمت آبروی دادگستری تمام می‌شود. ما با تامین نیاز موافقیم اما نه به قیمت آبروی دادگستری و مقام معظم رهبری نیز فرمودند حتی نباید مسجد و مدارس علمیه هم در زمین غیرقانونی ساخته شود.    
 همچنین موضوع بازنگری در نحوه اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر اعاده دادرسی در خصوص آراء صادره از محاکم که خلاف بین شرع و یا قانون تشخیص داده می شود نیز در دستور کار دو جلسه اخیر شورای عالی قوه قضاییه قرار گرفت که پس از بررسی های دقیق و کارشناسی، جمع بندی در این موضوع به کمیسیون تخصصی به ریاست معاون اول قوه قضائیه ارجاع شد تا نتیجه جهت تصویب نهایی به رئیس قوه قضائیه تقدیم شود.