تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸

بیرجند - ایرنا - شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان آموخت که باید با تغییر سبک زندگی، سلامت جسمی و روانی جامعه تضمین شود و از همین رو زندگی به سبک کرونا با شیوه‌هایی که تاکنون مردم آموخته‌اند همچنان باید ادامه یابد تا از این اپیدمی عبور کنیم.

جوامع بشری در طول تاریخ دستخوش بلایای ناشی از بیماری‌های واگیردار شده است. برای مثال در قرون وسطی طاعون سیاه باعث مرگ میلیون‌ها نفر شد و با بررسی تاریخ کشور نیز شاهد مرگ و میرهای ناشی از شیوع وبا هستیم اما ویروس کرونا که به عنوان کووید ۱۹ یک ویروس ناشناخته است بسیاری از کشورهای جهان را فراگرفته و تاکنون تبعات زیادی هم برای جامعه بشری داشته است.

گرچه صدمات روحی و روانی زیادی از شیوع این ویروس به مردم جهان و از جمله ایران وارد شده است اما هنوز هم این اپیدمی پایان نیافته و باید با رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری هوشمند اثرات غیرقابل جبران آن را کم کرد.

شرایط فعلی ایجاب می‌کند تا اپیدمی کرونا بسیاری از هنجارها و طرز تفکرها را تحت تاثیر قرار دهد لذا کرونا  به مردم فهماند جامعه در هر لحظه با خطرات متعدد مواجه است در نتیجه کرونا سبک زندگی، هنجارها، اعتقادات و آداب و رسوم را تحت تاثیر قرار داده است.

اپیدمی کرونا یک نوع سبک زندگی است و به افراد آموخت که زندگی فراز و نشیب‌های فراوان دارد و چاره‌ای  نیست جز آن که با این ویروس زندگی کنیم اما روش‌های مراقبت از خود و دیگران را هم مد نظر داشته باشیم.

عادی شدن ساعات حضور کارکنان در ادارات، بازگشایی اصناف و مدارس گرچه حاوی پیام مهار و مدیریت کرونا است اما باید توجه داشت که این ویروس به پایان نرسیده و همچنان در کمین نشسته است.

به اذعان مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه مردم به فاصله‌گذاری اجتماعی حدود ۴۰ درصد، ترس سازنده از کرونا به ۳۴ درصد و اعتقاد به لزوم در خانه ماندن به ۳۲ درصد کاهش یافته و ‌این مطلب به خوبی نشان دهنده این موضوع خواهد بود که کرونا همچنان و با درصدی قابل قبول در بین مردم و جامعه حضور دارد و نباید تهدیدات آن را کوچک شمرد.

تاکید فعالان حوزه بهداشت و درمان که روزهای بسیاری سختی را تاکنون پشت سر گذاشته‌اند این است که مبارزه با ویروس کرونا همچنان ادامه دارد و مردم باید با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، از احتمال بروز موج‌های بعدی این بیماری جلوگیری کنند.

همکاری و همراهی مردم خراسان جنوبی باعث شد که در بین سایر استان‌ها کمترین مشکلات را در مواجه به کرونا داشته باشیم اما هنوز هم مسوولان امر تاکید می‌کنند که این همراهی باید ادامه داشته باشد و مردم از تردد غیرضروری و حضور غیرضروری در خارج از منزل پرهیز کنند.

با توجه به اتفاقاتی که اواخر اردیبهشت و ابتدای خرداد امسال در خراسان جنوبی روی داد شاهد کاهش موارد مثبت بیماری بودیم و تصور بر این بود که بیماری کرونا محدود شده در حالی که چند روز گذشته شاهد افزایش مجدد موارد مثبت هستیم.

توصیه می‌شود شهروندان در صورت خروج از منزل حتما در تجمعات ماسک بزنند و نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری را رعایت کنند که شاهد مشکلات جدی بعد از این نباشیم.
 
موارد مثبت جدید از چند روز گذشته در خراسان جنوبی افزایشی و در ۲ روز گذشته ۲ رقمی شده که زنگ خطر را در این استان هم به صدا درآورده است.

پیش از این شهرستان‌های زیرکوه، نهبندان و درمیان در خراسان جنوبی به عنوان مناطق سفید (کم خطر) اعلام شده بود اما اکنون وضعیت نهبندان قرمز است.

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» ماه دسامبر (آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد.

بروز بیماری کرونا در ایران اوایل اسفند پارسال اعلام شد و تاکنون ۱۷۳ هزار و ۸۳۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و جان باختگان کرونا در کشور به ۸ هزار و ۳۵۱ نفر رسید.

اغلب موارد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان خراسان جنوبی در روزهای گذشته مربوط به موارد سرپایی بوده است.

استان مرزی خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و با ۶ استان کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان همجوار است.