آیتالله لطفالله دژکام، سهشنبه در دیدار با رییس و اعضای دفتر نظارت و بازرسی انتخابات فارس، با بیان اینکه شورای نگهبان در فرآیند انتخابات در کشور نقشی بسیار کلیدی و مهم دارد، افزود: برخی مسائل باید در فرآیند تمدنسازی در نظام ما مورد توجه قرار گیرد زیرا در رابطه با تمدنها بحثی رقابتی در جریان است، در واقع مردم تمدنها را با یکدیگر مقایسه میکنند و هریک را که بهتر بوده، میپذیرند.
امام جمعه شیراز افزود: بنابراین باید دقت کنیم آنچه انجام میدهیم الگوی حرکتی ارزشمند باشد که مردم کشور خودمان بتوانند به آن افتخار کنند و در عرصه بینالمللی نیز به یک الگوی فراگیر و بلامنازع تبدیل شود.
وی بیان داشت: در موضوع انتخابات، پرسشهای مبنایی از منظر فلسفه سیاسی وجود دارد که هنوز نیاز به نظریهپردازی دارد و اگرچه ممکن است پاسخهایی برای آن در نظر گرفته باشیم، مجال نظریهپردازی باز است و باید زمینههای ایجاد این فضا را در نخبگان و فرهیختگان ایجاد کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس از دانشگاهها و حوزههای علمیه درخواست کرد به موضوع انتخابات، فرآیند برگزاری و حواشیهای آن در کلاسهای درس بپردازند و در محیطی آکادمیک در باره این مسائل نظریهپردازی کنند.
آیتالله دژکام، با طرح این پرسش که چرا دانشگاه و حوزه در باب نظریهپردازی در مسائل مبتلابه کشور ورود نمیکنند، گفت: دانشگاه و حوزه امروز از سوی نهادهای حاکمیتی چندان تحویل گرفته نمیشود، بحث ارتباط دانشگاه با صنعت که مطرح میشود، یعنی یک خلا و کمبودی میان این ۲ نهاد وجود دارد که باید جبران شود، همین موضوع در رابطه میان دانشگاه با دیگر نهادهای اجتماعی نیز صادق است.
شورای نگهبان میتواند فضای نظریهپردازی درباره انتخابات را در محیطهای آکادمیک ایجاد کند
وی، مجموعه شورای نگهبان را ایجادکننده فضای نظریهپردازی در باره انتخابات در محیطهای آکادمیک برشمرد و افزود: مجموعه دفتر شورای نگهبان میتواند با شناسایی نخبگان حوزوی و دانشگاهی، برای آنان که دغدغه دینی و انقلابی دارند، پروژه تعریف کند.
امام جمعه شیراز اظهار داشت: اگر نیازها، ابهامات سیاسی و اجتماعی، در محیطی آکادمیک مطرح نشود، در کف جامعه و خیابان به گونهای دیگری طرح خواهد شد و باب سوءاستفاده را برای دشمن باز میکند.
آیتالله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به فرآیند تایید صلاحیتها نیز اشاره و بیان کرد: گاه فردی در حوزهای صلاحیت ندارد اما در جایی دیگر فرد موجهی است و میتوان از حضورش استفاده کرد، این فرد اگر بداند به فلان دلیل، رد صلاحیت میشود ممکن است اصلا پا به عرصه نگذارد، برخی از این فضا سوءاستفاده میکنند و بهغلط نظارت استصوابی را زیر سوال میبرند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: یکی از چالشها در حوزه تایید صلاحیتها این است که راهی وجود داشته باشد که فرد پیش از ثبتنام رسمی در انتخابات، بداند که قرار است تایید صلاحیت شود و یا به فلان دلیل قرار است رد صلاحیت شود.
وی، با بیان اینکه اگر ساز و کاری برای این موضوع در نظر گرفته شود، بسیاری از حواشیهای انتخابات حذف خواهد شد، اظهار داشت: فردی که غرض و عنادی ندارد، وقتی بداند به فلان دلیل متقن رد صلاحیت میشود دیگر پا پیش نمیگذارد، آنگاه هم به قول خودش آبرویش حفظ شده و هم برای انتخابات هزینهسازی نمیکند اما اگر با علم به رد صلاحیتش، نامنویسی کرد، دیگر نمیتواند مدعی شود که نمیدانم چرا رد صلاحیت شدهام.