به گزارش المیادین، «یوسف الحاضری» روز سهشنبه افزود: حدود ۷۰۰ هزار یمنی در سراسر یمن جان خود را از دست دادهاند که جنگ و محاصره کشور در افزایش آمار مرگ و میر نقش بزرگی دارد.
وی گفت: ۲۰۰ هزار نفر در یمن به دلیل بیماریهای مزمن از جمله تنفسی، قلبی، سرطان و قند به دلیل تعطیلی فرودگاه صنعاء و ناممکن بودن انتقال آنها به خارج برای درمان، جان خود را از دست میدهند.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن افزود: پس در این روزها اگر مواردی از مرگ گزارش میشود، نباید آن را به کرونا ارتباط داد؛ زیرا که ما به دلیل عواملی که بر شمرده شد، روزانه حدود ۲۰۰۰ مورد مرگ در یمن داریم.
پیشتر «ینس لارکیه» سخنگوی هماهنگکننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد روز شنبه در ویدیو کنفرانسی در شهر ژنو از کشورها خواسته بود تا با توجه به بحران انسانی در یمن، هرچه سریعتر به تعهدات مالی خود عمل کنند.
وی تاکید کرد، عدم حمایت مالی مطلوب، باعث کاهش مکملهای غذایی برای حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار کودک و زن باردار خواهد شد که به معنای مرگ آنها است.
در همین ارتباط، ریاض پایتخت عربستان سعودی روز سهشنبه میزبان نشستی با هدف جمعآوری کمکهای مالی برای یمن بود که به صورت ویدیو کنفرانس با مشارکت بیش از ۱۰۰ کشور برگزار شد.
در پایان این نشست ادعا شد که بیش از یک میلیارد دلار برای کمک به یمن جمعآوری شده است.
«محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن سهشنبه شب در واکنش به نشست ریاض گفت: راهحل یمن تنها توقف حملات و محاصره است.
از سوی دیگر کاربران یمنی و غیر یمنی نیز ساعتی پیش با راه انداختن هشتگ «#ادعموا_الیمن_برفع_الحصار» (یمن را با رفع محاصره، حمایت کنید) در شبکههای مجازی خواستار پایان دادن به محاصره بیش از پنج سال یمن توسط ائتلاف سعودی شدند.
عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی-آمریکایی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما ظرف تقریباً پنج سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هماکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.
بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.