به گزارش روز پنجشنبه دانشگاه علامه طباطبایی تهران که متولی اصلی این نشست های بین المللی است، دبیرخانه دانشجویی شبکه دانشگاههای راه ابریشم (USSUN) امسال نیز همچون سال های قبل نشستهایی را در ارتباط با معرفی شهرهای باستانی کشورهای واقع در این راه باستانی بین المللی برگزار کرد و در پنجمین آنها که نخستین مورد آن لاین هم به حساب می آید، به معرفی شهرهای باستانی کشورهای واقع در این راه از جمله شهرهای «شیان»، «ژنگژو» و «راهگذر هکسی» از کشور چین پرداخت.
به همین مناسبت اساتید مهمان از این کشور در این نشست حضور داشته و به معرفی شهرهای مهم این کشور پرداختند.
براساس این گزارش، (خانم) «چین شیائوشیا» و (آقای) «لیویان» از موسسه «کنفسیوس» و (آقای) «سانگ جیانگبو» از دانشگاه «دالیان» از جمله استادان حاضر در این جلسه بودند که با همراهی جمعی از دانشجویان و پژوهشگران از کشورهای ایران، چین، افغانستان، پرتغال، رومانی و هند برگزار شد.
این نشست علمی که بیش از یک ساعت به طول انجامید با معرفی شهر «شیان» توسط «سانگجیانگبو» آغاز شد. این شهر مرکز استان «شانشی» است که یکی از قدیمیترین شهرهای چین بوده و یکی از چهار پایتخت باستانی چین نیز محسوب می شود که سلسلههای مهمی را از قبیل «ژو»، «چین»، «هان»، «سوئی» و «تانگ» به خود دیده است.
شهر «شیان» نقطه آغازین راه ابریشم است که وی به معرفی ابعاد گوناگون این شهر از جمله اهمیت این شهر به سبب ابتکار عمل دولت چین در زمینه توسعه اقتصادی «سیاست به سوی غرب» که در سال ۲۰۰۰ میلادی کلید خورد و همچنین پروژه «ابتکار یک کمربند و جاده» که از سال ۲۰۱۳ آغاز شد، پرداخت.
شهر «ژنگژو» در استان «هنان» نیز توسط «چین شیائوشیا» معرفی شد. این استاد چینی، به بررسی مسیر جدید راه ابریشم پرداخت و خط اصلی آن را که از میان «لیانیانگانگ»، «ژنگژو»، «شیان»، «ژنژو»، «شینجیانگ»، آسیای میانه و سپس اروپا میگذرد به تفصیل تشریح کرد.
وی در ادامه همچنین به معرفی غذاهای معروف «ژنگژو» و چهرههای بنام تاریخی، فرهنگی و ورزشی پرداخت و درباره جغرافیای این استان نکاتی را عنوان کرد.
«لیویان» نیز در ادامه این نشست بین المللی به معرفی «راهگذر هکسی» که یک مسیر تاریخی مهم در استان «گانسو» در کشور چین بود، پرداخت که قسمتی از مسیر شمالی راه ابریشم باستان را تشکیل داده و تا ساحل رودخانه زرد امتداد یافته و سرانجام به آسیای میانه منتهی می شود.