امامجمعه موقت کاشان در این آیین، بیان داشت: امام راحل از همان سال ۴۱ کمر همت خود را بر مبارزه با جهانخواران و مستکبران بسته بود و قبل از این تاریخ امام راحل عموم مردم را به قیام لله دعوت میکرد.
حجتالاسلاموالمسلمین علی احتشام کاشانی افزود: یادآور شد: امام راحل به معنای کامل کلمه به دنبال تحولخواهی و تحولآفرینی در امت اسلام بود و با علما، عرفا و فقهای قبل از خود تفاوت نمایانی داشت و با تمام وجود ترس از مستکبران را به سخره گرفته بود.
دوران خوشبینی به آمریکا تمامشده
وی همچنین با انتقاد از آنچه روحیه سازش برخی از مسوولان کشور نامید، اظهار داشت: دوران خوشبینی به آمریکا و غرب به پایان رسیده اما بااینوجود همچنان عدهای به غرب دلخوش کردهاند.
احتشام افزود: اعزام نفتکش های ایرانی به ونزوئلا از مصادیق منطق مقاومت در بین مسوولان کشور است، کاری که ایران درفروش سوخت به کشور ونزوئلا انجام داد، روسیه و چین نیز بعد از تحریمهای نفتی آمریکا نتوانستند انجام دهند.
وی اظهار داشت: مهمتر از سوختی که توسط این ۵ نفتکش به ونزوئلا منتقل شد، نفس شکسته شدن ابهت آمریکا و تهدیدات پوشالی آنها است.
احتشام کاشانی با اشاره به آیهای قرآن کریم، گفت: افرادی که در مسیر دستیابی به اهداف الهی از خود تا پایان استقامت به خرج دهند اندک هستند و تمامی افراد و مبارزان را شامل نمیشود.
وی اظهار داشت: اینگونه افراد هرگز تغییری در راهبردها و اندیشههای آنها در طول مدت زندگی اتفاق نمیافتاد و بر اعتقادات خود راسخ و ثابتقدم هستند.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: ثبات در قدم و پایبندی بر عهد از همان سال ۴۲ و تصویب لایحه کاپیتولاسیون در امام راحل جلوهگر بود و هرگز ذرهای در اعتقادات معمار کبیر انقلاب اتفاق نیفتد.
احتشام با اشاره به حادثه خونین شهادت جمعی از طلاب در مدرسه فیضیه توسط رژیم پهلوی، اظهار داشت: رژیم پهلوی برای حمل اجساد این حادثه از خودروهای حمل لاشه گوسفندان استفاده کرده بود.
وی تصریح کرد: رژیم پهلوی از همان ابتدا بااراده بریتانیا بر ایران حاکم شدند و اهداف آنها را در طول دوران حکمرانی پیش بردند.
حادثه ۱۵ خرداد مغفول مانده
احتشام کاشانی یادآور شد: در طول ۴۰ سال گذشته اقدام فرهنگی قابلاعتنایی در فضای مجازی، سینما و تلویزیون و سایر قالبهای هنری برای شناسایی و معرفی حادثه ۱۵ خرداد انجامنشده است.
وی ابراز کرد: همچنین ازآنجاییکه بسیاری از اتفاقات قبل از انقلاب و سخنرانیهای امام راحل در دهه ۴۰ شمسی قم به تصویر نیامده، نسل جوان و عموم مردم شناختی از حوادث تأثیرگذار آن دوران ندارند.
وی گفت: امام راحل بنا داشت که حادثه ۱۵ خرداد برای همیشه بسان حادثه عاشورا ماندگار بماند درحالیکه امروز این خواسته بهدرستی در کشور نهادینه نشده است.
امامجمعه موقت تهران اظهار کرد: امام راحل ۱۵ خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرده است و باید این عزای عمومی در ظاهر فیزیکی شهر و پوشیدن لباسهای سیاه توسط عموم مردم نمایان باشد.
در این آیین حضور حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، مرتضی حیدری فرماندار و جمع دیگری از شخصیتهای حوزوی و استانی حضور داشتند.
در بخشی از این آیین مردم حاضر در مدرسه فیضیه با سردادن شعارهای "مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر اسرائیل" جنایتهای تاریخی آنها علیه انقلاب و ملت ایران را محکوم کردند.
مراسم سوگواری و سینهزنی بخش پایانی آیین بزرگداشت قیام ۱۵ خرداد در مدرسه فیضیه قم بود./