به گزارش روز جمعه پایگاه خبری ساینسدیلی، این تحقیقات با کمک ۱۵۰ داوطلب با میانگین سنی ۴۲ سال انجام گرفت که تمام آنها کمتر از سه سال قبل از شروع تحقیقات دچار بیماری دیابت نوع ۲ شده بودند. این داوطلبان به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه کنترل، رسیدگیها و مراقبتهای متداول را دریافت کرد، اما گروه تحت آزمایش با استفاده از یک برنامه غذایی خاص و فعالیتهای فیزیکی منظم تحت درمان قرار گرفت.
برنامه گروه تحت آزمایش شامل ۱۲ هفته مصرف غذای کم کالری بود که با عنوان برنامه کاهش وزن کمبریج شناخته میشود. سپس برنامه غذایی این گروه به مدت ۱۲ هفته بهگونهای تغییر کرد که یک رژیم غذایی سالم را برای آنها فراهم کند. البته در این مدت نیز میزان کالری مصرفی داوطلبان تحت کنترل قرار گرفت. همچنین اعضای این گروه به انجام فعالیتهای ورزشی به مدت حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته وادار شدند. علاوه بر این، هریک از آنها روزانه حداقل ۱۰ هزار قدم پیادهروی کردند.
پس از ۱۲ ماه، وضعیت سلامت تمام ۱۵۰ داوطلب مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد گروه تحت آزمایش به طور متوسط ۱۲ کیلوگرم کاهش وزن داشته است، اما میانگین کاهش وزن گروه کنترل تنها ۴ کیلوگرم بود. همچنین در ۶۱ درصد از اعضای گروه تحت آزمایش، دیابت نوع ۲ به کلی از بین رفته بود، در حالی که تنها ۱۲ درصد از اعضای گروه کنترل از این بیماری بهبود یافته بودند.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود میآید. انسولین مادهای است که توسط لوزالمعده تولید میشود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیمترین منبع انرژی بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگانهای بدن تاثیر میگذارد و منجر به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونتهای منتهی به نقص عضو میشود.
نتایج این تحقیقات مانند بسیاری از تحقیقاتی که پیش از این انجام شده است، نشان میدهد رژیم غذایی مناسب در کنار مقدار قابل توجه فعالیت بدنی و کاهش وزن، تاثیر قابل توجهی در بهبود بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دارد.
در قاره آسیا بیش از ۲۳۰ میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند. با توجه به شیوع چاقی و سازگاری سریع با سبک زندگی غربی در آسیا پیشبینی میشود تعداد افراد مبتلا به دیابت تا سال ۲۰۴۰ میلادی به بیش از ۳۵۵ میلیون نفر برسد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
تهران - ایرنا - محققان دریافتند با استفاده از رژیم عذایی صحیح و فعالیت بدنی میتوان فرآیند بیماری دیابت نوع دو را ظرف مدت یک سال معکوس کرد.