امید طهماسبیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه یکی از روشهای نوین در سمپاشی استفاده از این تکنولوژی است افزود: به دلیل کنترل هوشمند پهپاد، سمپاشی دقیق و یکنواخت انجام میشود که این امر باعث افزایش بهرهوری در عملکرد سمپاشی و جلوگیری از اتلاف سم ناشی از خطای انسانی در بکارگیری ابزار و محدودیتهای وسایل و ماشین آلات میگردد.
وی ادامه داد: پهپاد به دلیل حرکت پروازی باعث جلوگیری از خسارت و کاهش عملکرد محصول شده و قابلیت بکارگیری برای سمپاشی در نقاط سخت گذر را دارد و از بروز بیماریهای تنفسی و مسمومیت کشاورزان نیز میکاهد.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد با بیان اینکه میزان مصرف محلول سم با پهپاد ۱۰ لیتر در هکتار است گفت: این میزان در سمپاشی با دستگاه توربولاینر به ۲۰۰ لیتر در هکتار و در سایر روشهای سمپاشی حتی به ۴۰۰ لیتر در هکتار نیز میرسد.
وی افزود: تاکنون مبارزه با آفت سن گندم و جو در مشهد در ۵۰ هزار هکتار از اراضی انجام شده است.
طهماسبی زاده ادامه داد: سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است که با تغذیه از گندم و جو موجب خسارت کمی و کیفی بسیار در محصول نهایی میشود.
آفت سن گندم موجب از بین رفتن خاصیت گندم و جو در تولید و مصرف نان میشود که به خاطر اهمیت تولید این محصولات استفاده از فناوری در سمپاشی از جایگاه مهمی برخوردار است.
هم اکنون ۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی شهرستان مشهد تحت حفاظت و حیطه مسوولیتی جهاد کشاورزی قرار دارد.