اسماعیل مریوانی روز شنبه اظهار داشت: با توجه به آغاز فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، شاهد اطلاع رسانی و برگزاری تورهای غیرمجاز در استان هستیم که به منظور برخورد با آنها، هماهنگی های لازم با مراجع قضایی و انتظامی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه حوزه گردشگری بیشترین آسیب را از شیوع بیماری کرونا متحمل شده است، افزود: دفاتر خدمات مسافرتی کردستان برغم زیان مالی فراوان، همراهی بسیار خوبی انجام دادهاند و با رعایت مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا بتدریج در حال آغاز فعالیت مجدد خود هستند بر این اساس با فعالیت تورهای غیرمجازی که در فضای مجازی اقدام به تبلیغ میکنند و میتواند تبعات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد، برخورد خواهیم کرد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با تاکید بر اینکه ارائه خدمات تور با عناوینی مانند گروه کوهنوردی و طبیعتگردی بدون داشتن مجوز بند «ب» ممنوع است، اضافه کرد: فعالیت این گروه ها از سوی معاونت گردشگری و سرمایه گذاری و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان کردستان رصد و گزارش آن به پلیس فتا برای پیگیری قضایی ارسال میشود.
وی یادآور شد: نظر به اینکه از لحاظ مسوولیتها و حوادث احتمالی در حین سفر، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هیچ مسئولیتی را نخواهد پذیرفت، لذا به هموطنان و هم استانیهای عزیز اکیدا توصیه می گردد از همراهی و سفر با تورهای غیر مجاز خودداری کنند.
مریوانی تاکید کرد: از مردم استان این درخواست را داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف، موضوع را به شماره ۷-۰۸۷۳۳۲۸۵۷۲۶ اطلاع دهند.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.