به گزارش سیانبیسی، ماجرا از آنجا شروع شد که الکس برنسون (Alex Berenson) خبرنگار سابق روزنامه نیویورک تایمز در حساب توییتری خود اسکرینشاتی را به اشتراک گذاشت که نشان میداد کتاب جدیدش درباره ویروس کرونا با خطمشی آمازون همخوانی نداشته و در بنابراین امکان به فروش گذاشته شدن آن در بازار بزرگترین خردهفروشی آنلاین دنیا وجود ندارد. برنسون از مخالفان قرنطینه بوده و معتقد است که خطر ابتلا به بیماری جدی یا مرگ در اثر ویروس کرونا، به ویژه در بین جوانان، از آمار اعلام شده بسیار پایینتر است.
ایلون ماسک مدیرعامل شرکتهای بزرگی چون تسلا و اسپیس ایکس که از منتقدان تدابیر قرنطینهای است در واکنش به این موضوع، در توییتی نوشت: زمان منحل کردن آمازون فرا رسیده است. انحصار بر بازار اشتباه است (و باید شکسته شود).
گفته می شود که ماسک اختیار قانونی برای منحل کردن شرکت آمازون را ندارد.
آمازون پس از انتشار این توییت اعلام کرد که این کتاب به اشتباه از سایت این شرکت حذف شده و بار دیگر در فهرست قرار داده میشود.
وزارت دادگستری آمریکا در ژوئیه سال ۲۰۱۹ از آغاز تحقیقات ضدانحصارطلبی در پرونده غولهای فناوری خبر داد. کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در سپتامبر آن سال از شرکتهایی چون آمازون، اپل، فیسبوک و آلفابت (شرکت مادر گوگل) خواست تا اسنادی را به این کمیته ارائه دهند. جف بزوس بنیانگذار آمازون تنها مدیرعاملی بود که آن زمان نسبت به حضور در برابر کمیته فرعی مقابله با انحصارطلبی مجلس نمایندگان ابراز تردید کرد.