هدایت الله جمالی پور عصر شنبه در نشست ستاد هماهنگی مدیریت بحران استان قزوین که با موضوع بررسی پیشگیری از حوادث آتش سوزی اراضی ملی و کشاورزی برگزار شد، افزود: همه ظرفیت ها و امکانات دستگاه های اجرایی استان باید برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی بسیج شوند.
وی تاکید کرد: براساس قانون در هنگام بروز بحران و حوادث باید امکانات و تجهیزات دستگاه ها و نهادها در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار بگیرد و هیچ عذری در این خصوص پذیرفته نیست.
استاندار قزوین اظهار داشت: دستگاه های اجرایی و یا شهرداری ها در مواقع بحرانی مانند آتش سوزی ها نمی توانند به این بهانه که کمک به دفع حادثه در راستای وظایف آنها و یا در محدوده کاری آنها قرار ندارد از انجام وظیفه سرباز بزنند بلکه باید با نهایت توان به دستگاه های ذیربط برای کاهش خسارات و مهار آتش سوزی کمک کنند.
نماینده عالی دولت در استان قزوین گفت: نباید فراموش کرد وقتی اراضی ملی و کشاورزی آسیب ببنند، تاثیرات منفی آن مستقیم و غیرمستقیم به ما نیز وارد می شود.
جمالی پور با بیان اینکه محیط زیست و منابع طبیعی و اراضی کشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و حیاط بشر در گرو حفظ آنهاست،اظهار داشت: باید به گونه ای برنامه ریزی و تدبیر کنیم که بهره برداری ما از این منابع منجر به آسیب آنها نشود.
استاندار قزوین گفت: یک غفلت کوچک در مدیریت حوادث مربوط به آتش سوزی اراضی می تواند شعاع و محدوده آنها را به سرعت گسترش داده و منجر به خسارات جبران ناپذیری شود.
این مسوول اظهار داشت: آتش سوزی اراضی ملی و مستثنیات و یا زمین های کشاورزی را باید به مثابه جنگی که علیه طبیعت به راه می افتد تلقی کنیم و همانند رویکرد و تقابلی که برای دفع هجوم دشمن در جنگ ها اتخاذ می شود، به همین اندازه برای دفع خطر علیه طبیعت تلاش کنیم و حساسیت به خرج دهیم و با یکدیگر بسیج شویم.
جمالی پور در ادامه گفت: باید آتش سوزی های رخ داده در اراضی ملی و کشاورزی استان به جهت برنامه ریزی برای پیشگیری از تکرار آنها پایش و بررسی شوند و باید سهل انگاران و افرادی که مسبب این حوادث هستند از سوی دستگاه های ذیربط به دستگاه قضا معرفی شوند.
استاندار قزوین افزود: اگر بهره برداران از اراضی مرتعی در مسوولیت اجتماعی خود کوتاهی کنند و موجب آتش سوزی و خسارت به اراضی ملی شوند باید پروانه بهره برداری آنها ابطال شود.
نماینده عالی دولت در استان قزوین با بیان اینکه باید شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران در مدیریت حوادث به ایفای نقش بپردازند،افزود: با هماهنگی ستاد مدیریت بحران، به دهیاران به عنوان مسئول مدیریت بحران روستاها و حریم آنها حکم مسوولیت داده می شود.
وی در ادامه از آموزش به عنوان یکی از ارکان توسعه جامعه یاد کرد و اظهار داشت: برای صیانت بهتر از محیط زیست و منابع طبیعی و پیشگیری از حوادثی چون آتش سوزی ها باید ارایه آموزش به جوامع محلی و کشاورزان و گردشگران و ... از سوی دستگاه های ذیربط مورد توجه جدی قرار بگیرد.
استاندار قزوین همچنین خواستار توجه رسانه ها به فرهنگ سازی برای حفظ بهتر محیط زیست شد و اظهار داشت: رسانه ها همانگونه که در موضوع مقابله با کرونا تلاش های خوب و زیادی به خرج دادند، در این حوزه نیز باید جدیت به خرج دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین نیز در این نشست گفت: باید نشست های متناظر این ستاد برای توجیه مدیران شهرستانی به ریاست فرمانداران در شهرستان ها برگزار شود.
علی فرخزاد افزود: دهیاری ها نخستین نیروهای ستادی و صف در مدیریت حوادثی مانند آتش سوزی اراضی ملی و کشاورزی هستند بنابراین باید توجیه و آموزش لازم به آنها در این خصوص در دستور کار قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: باید برای مدیریت بهتر حوادث اینچنینی هماهنگی های لازم برای استفاده از بالگرد هوانیروز فراهم شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: با هم افزایی دستگاه ها و نهادها می توان بخش قابل توجهی از آتش سوزی ها را در لحظات ابتدایی مهار کرد.