زنجان - ایرنا - مدیرکل بهزیستی استان زنجان از ایجاد اولین مرکز جامع درمان و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر مبتنی بر تداوم درمان طی روزهای آینده خبر داد و گفت: با تحقق این مهم خدمات مختلفی به گروه‌های هدف ارائه خواهد شد.

محمد محمدی قیداری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این الگو بطور همزمان علاوه بر ارائه مداخلات سم‌زدایی و پرهیزمدار با بهره گیری از اغلب رویکردهای درمان و بازتوانی اعتیاد به رفع چالش‌های خانوادگی و اجتماعی بیمار، مداومت بر مراقبت بیمار، مداخلات روانی- اجتماعی و توانمند سازی شغلی پرداخته و تمامی این خدمات در قالب یک طرح درمان به صورت تک دوزی برای هر فرد طی برنامه مدیریت مورد حین درمان و پس از ترخیص ارائه می شود.

وی اضافه کرد: بیماران پس از پذیرش وارد مرحله سم زدایی شده و به مدت ۲ هفته این مرحله را طی کرده و بعد از سم زدایی به مدت سه و نیم ماه به صورت اقامتی تحت درمان های روانی اجتماعی و معنوی به صورت نظام‌مند قرار می‌گیرند و در مرکز مراحل مختلفی را سپری می کنند.

این مسؤول ادامه داد: پس از دوره اقامت فرد بهبود یافته بر اساس مدل درمان سرپایی و خودیاری طی مدت هشت ماه با شرکت در ۵۲ جلسه سه ساعته به صورت سرپایی با برنامه از قبل تعیین شده تحت نظر مدیر مورد در جلسات درمانی و آموزشی شرکت می کند.

به گفته محمدی، در پایان، اقامت مراحل جامعه پذیری انجام می گیرد که در صورت داشتن شغل با کمک مددکار به شغل سابق خود باز می گردند و در غیر این صورت با مهارت آموزی به اشتغال ایشان کمک می شود.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به تامین اعتبار بیمه سهم کارفرمایی بهبود یافتگان شاغل در مراکز جامع درمان اعتیاد نیز گفت: تسهیلات کارفرمایی به صاحبان مراکز جامع درمان اعتیاد نیز به شرط راه اندازی کارگاه اشتغال در داخل یا خارج مرکز اعطا می شود.

وی خاطرنشان کرد: با راه اندازی سامانه های مربوطه توسط واحد فناوری اطلاعات بهزیستی استان ثبت و ارزیابی افراد پذیرش شده در مرکز نیز انجام و اطلاعات مورد نیاز بهبود یافتگان متقاضی خدمات بیمه سهم کارفرمایی و خویش فرمایی ثبت خواهد شد.

هم اکنون ۲۸ مرکز بازتوانی و بهبودی معتادین تحت نظارت بهزیستی استان زنجان فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۱۴ مرکز اقامتی، ۱۲ مرکز سرپایی و ۱ مرکز کاهش گذری آسیب و ۱ مرکز شلتر (سرپناه) در حال ارائه خدمات درمانی به معتادان است.