مشهد- ایرنا- مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: خسارات زیست محیطی ناشی از اجرای پروژه کمربند جنوبی مشهد قابل برآورد نیست.

تورج همتی روز یکشنبه به مناسبت هفته محیط زیست در جمع خبرنگاران افزود: اجرای پروژه کمربند جنوبی مشهد از ۱۰ سال پیش با مصوبه شوای عالی شهرسازی انجام شده که در آن زمان الزامی بر انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی قبل از اجرای پروژه‌هایی از این دست وجود نداشت.

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت این مطالعات، شهرداری مشهد موظف شده است مطالعات زیست محیطی این پروژه را با توجه به ارزش و وسعت آن تهیه و ارائه دهد که تاکنون گزارشی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: در اجرای این پروژه مجموعه شهرداری و متولیان مربوطه تصمیم‌گیری و اقدام کرده‌اند و انتظار داریم مردم و رسانه‌ها با توجه به تلاش مسوولان برای بهبود اوضاع شهر با سعه صدر وضعیت پیشرفت این پروژه را در نظر بگیرند.

وی با اشاره به اجرای بیش از ۸۰ درصد پروژه و تاثیر آن در از بین رفتن چشمه‌ها و انواع گونه‌های خزنده افزود: امکان برآورد خسارات وارد به محیط زیست در اجرای این پروژه را نداریم.

همتی با بیان اینکه تاکنون هیچگونه مطالعات زیست محیطی در زمینه پروژه ارتفاعات و کمربند جنوبی مشهد از سوی شهرداری این شهر اعلام نشده است، ادامه داد: در برنامه سوم توسعه، برآورد خسارات زیست محیطی ناشی از اجرای پروژه‌های مختلف توسط سازمان محیط زیست انجام می‌شد اما این قانون در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه تغییر کرد.

تداوم ساماندهی کشف رود

وی با اشاره به معضلات و آلودگی های زیست محیطی در "کشف رود" به عنوان یک منطقه حفاظت شده گفت: این رودخانه با توجه به حجم آلودگی ها و مشکلات زیست محیطی کارکرد اکولوژیکی خود را از دست داده است و ساماندهی اوضاع نابسامان و مشکلات موجود آن با همکاری سایر دستگاه‌ها و با خرد جمعی امکان پذیر بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: اصلاح و تغییر الگوی کشت در حریم کشف رود و این منطقه از ضروریاتی بود که تاکنون اقدام موثر و مطلوب در این زمینه انجام نشده است و از عملکرد جهاد کشاورزی استان در این ارتباط انتقاد داریم.

وی ادامه داد: به راحتی می‌توان از روان آبها و فاضلاب در جریان کشف رود برای تامین آب مشهد بخصوص در آبیاری فضای سبز بهره برد.

همتی با بیان اینکه ساماندهی ۴۰۰ واحد آبکاری با توجه به اتمام مهلت اعلام شده به این صنف در مراحل نهایی است، گفت: سند جامع بازیافت آب در استان نیز با توجه به اهمیت موضوع آب و ضرورت مدیریت آن در حال تهیه و تدوین است.

تولید روزانه ۱۰.۴ تن پسماند عفونی

وی با اشاره به فعالیت ۶۹ بیمارستان در این استان و ساماندهی زباله‌های عفونی این مراکز و بخش خصوصی افزود: در طول سه ماه اخیر و شیوع بیماری کرونا در مجموع روزانه ۱۰.۴ تن پسماند عفونی توسط بیمارستان‌ها و بخش خصوصی در استان تولید شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: در این ایام ۱۴۱ مورد بازدید در این زمینه انجام شده و ۲۷ مورد اخطار برای ساماندهی و بی خطرسازی این پسماندها به مجموعه‌های تولیدکننده داده شده است.

وی گفت: هم اکنون در زمینه ساماندهی پسماندهای عفونی وضعیت خوب و مطلوبی داریم.

۱۷ هزار هکتار برای هر محیط‌بان

همتی همچنین با بیان اینکه ۲.۵ میلیون هکتار از وسعت استان تحت حفاظت و مدیریت این اداره کل است افزود: هر محیط بان این استان به صورت میانگین ۱۷ هزار هکتار را تحت حفاظت دارد.

وی ادامه داد: این در حالی است که استاندارد جهانی در این زمینه بین یک هزار تا سه هزار هکتار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این اداره کل از نظر کمیت و کیفیت تجهیزات و نیروی انسانی در زمینه محافظت از عرصه‌های طبیعی و تحت حفاظت دچار کمبود است.