بخش تنبور در این جشنواره شامل مقامنوازی در چهار رده سنی و مقامخوانی در سه رده سنی و تکنوازی براساس مقامهای تنبور در سه رده سنی است. بخش موسیقی مناطق کردنشین شامل اجرای سازهای بادی مانند سرنا، شمشال، دوزله و نرمنای در سه رده سنی، و آواهای کهن کردی مانند هوره سیاچمانه و مور و بیت و حیران در سه رده سنی است.
متن فراخوان این جشنواره به شرح زیر منتشر شده است:
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دالاهو با همکاری خانهی تنبور و اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کرمانشاه چهارمین جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی مناطق کرد نشین را با هدف حفظ واشاعه موسیقی مقامی و کردی؛ شناسایی استعدادهای جوان وحمایت و قدرشناسی ازتلاشهای موثر هنرمندان برگزار میشود.
جشنواره به صورت رقابتی و در بخشهای زیر برگزار میشود:
مقام نوازی تنبور؛ مقام خوانی تنبور؛ تکنوازی تنبور براساس مقامات - سازهای کردی (شمشال، دوزله، نرمهنای و سورنا)
آواهای کهن کردی (هوره، سیاوچمانه، مور، بیت و حیران)
بخش تنبور
۱. مقام نوازی تنبور در چهار ردهی سنی برگزار میشود.
شرکت کنندگان در این بخش میبایست سه مقام از مقامات تنبور(کلام، مجلسی، مجازی، از هر کدام یک مقام) را حداکثربه مدت ۵ دقیقه (مجموع سه مقام) نواخته و فایل تصویری آن را با کیفیت مناسب از طریق واتساپ به شماره اعلام شده در فراخوان ارسال نمایند.
الف) نونهالان تا پایان دوازده سالگی
ب) نوجوانان از دوازده تا پایان شانزده سالگی
پ) جوانان «الف» از هفده تا پایان بیست ویک سالگی
ج) جوانان «ب» از بیست ودو تا پایان بیست و هفت سالگی
۲. بخش مقام خوانی در سه رده ی سنی برگزار میشود.
شرکت کنندگان در این بخش می بایست دومقام از مقامات تنبور (یک مقام کلام، یک مقام مجلسی) را حداکثر به مدت ۵ دقیقه ضبط و فایل تصویری آن را با کیفیت مناسب از طریق واتساپ به شماره اعلام شده در فراخوان ارسال کنند.
الف) تا پایان شانزده سالگی
ب) از هفده تا بیست و یک سالگی
ج) ازبیست ویک تا پایان بیست و هفت سالگی
۳. بخش تکنوازی تنبور براساس مقامات در سه ردهی سنی برگزار میشود.
شرکت کنندگان در این بخش میبایست قطعهای را براساس مقامات تنبور حداکثر به مدت ۵ دقیقه نواخته و فایل تصویری آن را با کیفیت مناسب از طریق واتساپ به شماره اعلام شده در فراخوان ارسال کنند. قطعات اجرا شده در این بخش باید حاصل ذوق و قریحه نوازنده بوده و از آثار اساتید دیگر استفاده نکنند و حتما قطعات ارائه شده بر اساس موسیقی تنبور بوده و ترکیبی از موسیقی ریتم و آواز باشد.
الف) تا پایان شانزده سالگی
ب) از هفده تا بیست و یک سالگی
ج) ازبیست ویک تا پایان بیست و هفت سالگی
بخش سازهای بادی (سرنا، دوزله، شمشال و نرمه نای) در سه ردهی سنی برگزار میشود.
الف) تا پایان شانزده سالگی
ب) از هفده تا بیست و یک سالگی
ج) ازبیست ویک تا پایان بیست و هفت سالگی
شرکت کنندگان در این بخش میبایست قطعهای را حداکثر به مدت ۵ دقیقه نواخته و فایل تصویری آن را با کیفیت مناسب از طریق واتساپ به شماره اعلام شده در فراخوان ارسال کنند. اگر این سازها با ساز کوبهای همانند (ضرب، دف و دهل) همراهی شوند میبایست صدای ساز اصلی واضح و بیشتر از ساز کوبهای باشد.
آواهای کهن کردی (هوره، سیاوچمانه، مور، بیت و حیران) در سه ردهی سنی برگزار میشد.
الف) تا پایان شانزده سالگی
ب) از هفده تا بیست و یک سالگی
ج) ازبیست ویک تا پایان بیست و هفت سالگی
شرکت کنندگان در این بخش باید قطعات آوازی را حداکثر به مدت ۵ دقیقه فایل تصویری با کیفیت مناسب را از طریق واتساپ به شماره اعلام شده در فراخوان ارسال کنند.
تقویم جشنواره
مهلت ارسال آثار ۳۱ تیر ۱۳۹۹
اعلام آثار راه یافته به جشنواره ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
زمان برگزاری دبیرخانه جشنواره ضمن آرزوی سلامتی و تندرستی برای تمامی عزیزان، درصورت رفع بحران بیماری کرونا، جشنواره مطابق با ضوابط ستاد ملی مبارزه با کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی در مورخ ۱۷ و ۱۸ مردادماه برگزار و درغیر این صورت به صورت مجازی اجرا میشود.
متقاضیان شرکت در جشنواره نمونهی اجرای خود را به صورت تصویری و با کیفیت صوتی مناسب به همراه یک برگ فتوکپی شناسنامه و کارت ملی ضمن مشخص کردن بخش مربوط به شماره ۰۹۳۹۹۲۲۵۷۸۵ از طریق واتساپ ارسال کنند.
با عنایت به روح معنوی هنر موسیقی برای تقدیر از تلاشهای هنرمندان فعال این عرصه از چهارمین جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی مناطق کردنشین به بعد وجه نقدی به عنوان جایزه به برگزیدگان تعلق نگرفته و از هنرمندان عزیز از طریق اهدای محصولات فرهنگی و لوح سپاس تقدیر میشود.