تهران-ایرنا- مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه سال گذشته یک‌چهارم برق کشور بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید شد، گفت: اکنون ۱۸ واحد بخار به ظرفیت بیش از سه هزار مگاوات در قالب قراردادهای بیع متقابل در حال اجرا است.

به‌گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «محسن طرزطلب»افزود: سرمایه‌گذاری این تعداد توسط بخش خصوصی انجام شده است، روش بازپرداخت همه واحدهای یاد شده وفق قوانین و مقررات از محل سوخت صرفه‌جویی شده خواهد بود.

وی ادامه داد: بر اساس قانون بودجه سال ۹۲ پیش‌بینی شده که از محل سوخت صرفه‌جویی شده، سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته ظرف مدت دو سال از طریق تحویل نفت خام یا نفت کوره به سرمایه‌گذار پرداخت شود.

طرزطلب تاکید کرد: بر همین اساس با درخواست دولت و تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی تدابیر لازم وفق قانون بودجه سال ۱۳۹۹(تبصره یک بند "و") برای تحقق این مهم و پرداخت تعهدات انجام شده از طریق نفت خام فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: چنانچه دستورالعمل اجرایی این بند زودتر توسط دولت مصوب شود،  امکان سرمایه‌گذاری جدید در احداث بخش بخار نیروگاه گازی، تبدیل آن‌ها به سیکل ترکیبی و همچنین تکمیل واحدهای موجود تسریع خواهد یافت.

یک‌چهارم برق کشور بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید شد

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته یک‌چهارم برق کشور بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید شد، گفت: برای نخستین بار در صنعت برق ایران بیش از ۲۵ درصد برق تولیدی نیروگاه‌های کشور در سال ۹۸ توسط بخش بخار واحدهای سیکل ترکیبی، نیروگاه‌های برق‌آبی، اتمی و انرژی‌های نو بدون استفاده از سوخت یا سوخت اضافی فسیلی انجام شده است.

طرزطلب گفت: سال گذشته از ۳۱۲.۶۵۸ میلیارد کیلووات ساعت برق تولیدی در کشور حدود ۷۹.۴۵۹ میلیارد کیلووات ساعت آن بدون استفاده از سوخت و یا سوخت اضافی فسیلی بوده است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: مقادیر سال ۹۸ نشان می‌دهد که از ۷۹.۴۵۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی، ۴۱.۹۴ میلیارد کیلووات ساعت آن با تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی و بدون استفاده از سوخت اضافی تولید شده است و این به آن معناست که نزدیک به ۱۱ میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته صرفه‌جویی شده است.

وی ظرفیت فعلی قابل تبدیل به سیکل ترکیبی را هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات برشمرد و افزود: این مهم در قالب قراردادهای بیع‌متقابل در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد که با انجام این امر باز هم سالانه ۱۲ میلیارد مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی شده و راندمان ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور به بیش از ۴۲ درصد خواهد رسید، علاوه بر اینکه از انتشار حدود ۴۳ میلیون تن گازهای گلخانه‌ای در سال جلوگیری به عمل خواهد آمد.

طرزطلب تصریح کرد:، ضرورت دارد برای تسریع در این امر مهم مطابق قانون مربوطه سوخت صرفه‌جویی شده حاصل از احداث بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به سرمایه‌گذاران تحویل شود که در این مورد به همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت نیاز است.