سید حکمت موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد : شوشتر یکی از شهرهای کهن و تاریخی استان است و علاوه بر منظومه ثبت جهانی بیش از یک سوم آثار تاریخی ثبت ملی استان را در دل خود جای داده است .
وی افزود : با داشتن این آثار تاریخی ، ارزش معماری ،غنای فرهنگی و دیگر شاخصها نیاز است موزه ای برای این شهرستان راهاندازی شود تا این داشتههای غنی به نسل جدید و دیگر هموطنان و گردشگران خارجی معرفی شود .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خوزستان ادامه داد : خوشبختانه عزم کلی ایجاد شده که در ساختمان قدیم شهرداری شوشتر موزهای تاریخی و یا تلفیقی تاریخی ، مردم شناسی ، نسخ خطی و .... راهاندازی شود .
وی گفت : هرچند تحلیل بر این است که راهاندازی موزه در ساختمان قدیم شهرداری جوابگوی داشتهها و تمدن این شهرستان نخواهد بود اما به هر حال شروعی است و امیدواریم بخش خصوصی و دوستداران و علاقمندان این حوزه ورود کنند تا شاهد راهاندازی موزههای متعدد در این شهرستان باشیم .
وی گفت : اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نیز این آمادگی را دارد تا ابنیه تاریخی که در مالکیت دارد را در اختیار آنها قرار دهد .
شوشتر با بیش از ۱۰۰ بنای آبی تاریخی متعلق به دوران مختلف از شهرهای کهن ایران است و شاهکارهای مهندسی آب در این شهرستان، شوشتر را به عنوان موزه مهندسی آب ایران تبدیل کرده است.
سازههای آبی تاریخی شوشتر که مجموعهای به هم پیوسته از پلها، بندها، آسیابها، آبشارها، کانالها و تونلهای عظیم هدایت آب هستند با عنوان «نظام آبی تاریخی شوشتر» به صورت یکجا به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسیدند.
شهرستان شوشتر دارای حدود ۳۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۳ سند تاریخی در فهرست میراث فرهنگی است.