سنندج - ایرنا - دولت برای جبران خسارت واحدهای تولیدی آسیب دیده در استان کردستان به دلیل شیوع ویروس کرونا چهار هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داد.

کارشناس اداره امور اجتماعی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاج اجتماعی کردستان روز یکشنبه در جلسه هماهنگی بررسی واحدهای کشاورزی آسیب دیده کرونا اظهار داشت: دولت برای جبران خسارت‌ واحدهای تولیدی آسیب دیده در کشور ۷۰ هزار میلیارد ریال تخصیص داده که هم اکنون حدود ۵۰ درصد این میزان به استان‌ها ابلاغ شده است.

فواد محمدی افزود: سهم واحدهای تولیدی مشمول استان کردستان در مرحله اول چهار هزار و ۳۶۰ میلیارد اعلام شده که پیشتر شامل کسب و کارهایی چون مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده و رستوران ها، حمل و نقل عمومی، مراکز گردشگری و هتل ها، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، تولید و توزیع پوشاک، مرکز باشگاهی و مجتمع های ورزشی می‌شد.

وی یادآور شد: اما در چند روز گذشته طبق مصوبه هیات وزیران برخی کسب و کارهای کشاورزی نیز به این واحدها اضافه شده که صاحبان این واحدها برای بهره مندی باید ابتدا در سامانه کارا به آدرس https://kara.mcls.gov.ir ثبت نام کرده و بعد از بررسی توسط دستگاه‌های ذیربط و حایز شرایط تسهیلات آنان از سوی بانک‌های عامل پرداخت می‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه شرط اصلی پرداخت تسهیلات به این واحدها فعال بودن کارگاه‌ها و عدم تعدیل نیروی کار است، اضافه کرد: نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد و مدت بازپرداخت با احتساب دوره تنفس ۲۴ ماه از ابتدای مهر سالجاری است.

مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: بر اساس دستورالعمل جدید معاونت اقتصادی رییس جمهوری، خسارت واحدهای آسیب دیده کشاورزی از شیوع کرونا برای جبران احصا می‌شود.

سیف الله شاهوردی اظهار داشت: پیرو ابلاغیه جدید معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور درمورد تعیین رسته های کسب و کارهای آسیب دیده از بیماری کرونا دستورات لازم به وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.

وی افزود: این رسته‌ها شامل شامل واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه ای سبزی  و صیفی جات و مراکز عرضه و تولید گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی است و مرجع تشخیص و براورد خسارت واحدهای فعال در این زمینه هم  سازمان جهاد کشاورزی استان است.

شاهوردی اضافه کرد: حمایت های پیش بینی شده دولت در راستای جبران خسارت‌های وارد شده به واحدهای تولیدی و خدماتی متاثر از شیوع ویروس کرونا صرفا مشمول بخش‌های غیر دولتی  و سرمایه گذاران بخش خصوصی است.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۶۹ هزار و ۴۲۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۸۲۰۹ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور بیان کرد: از دیروز(جمعه) تا امروز(شنبه)   ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲۶۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۲۷ مورد بستری شدند. با این حساب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۶۹ هزار و ۴۲۵ نفر رسید.

وی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۲۰۹ نفر رسید اما خوشبختانه تاکنون ۱۳۲ هزار و ۳۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

جهانپور افزود: همچنین ۲۵۷۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون یک میلیون و ۶۰ هزار و ۱۲۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: وضعیت خوزستان همچنان قرمز است. استان‌های هرمزگان و کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار دارند.   در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵ استان فاقد فوتی و ۶ استان فقط یک مورد فوتی بر اثر کووید۱۹ داشته اند.