تهران- ایرنا- دراگان اسکوچیچ در لیگ نوزدهم از ترکیب‌های زیادی استفاده کرده و حالا در تیم ملی نیز با توجه به مهره‌هایی که در اختیار دارد و همچنین رقبای تیم ملی می‌توان حدس زد کدام روش، محتمل‌ترین روش برای تیمِ تحت اختیارش خواهد بود.

برنامه تیم ملی فوتبال ایران برای چهار بازی پایانی خود در چارچوب مرحله دوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و جام ملت‌های ۲۰۲۳ چین اعلام شد. ملی‌پوشان باید در تاریخ‌های ۱۷ و ۲۲ مهرماه، ۲۲ و ۲۷ آبان‌ماه به ترتیب رو در روی تیم‌های هنگ‌کنگ، کامبوج، بحرین و عراق قرار بگیرند.

دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان هنوز فرصت این را نداشته تا در کنار بازیکنان حضور داشته باشد و آنها را تمرین دهد. او در چند مصاحبه‌ای که انجام داده خاطرنشان کرده علاقمند به فوتبالی جنگجویانه است. او جزو آن دسته از مربیان است که دوست دارد تیمش ابتدا به گل برسد و این برایش در اولویت قرار دارد.

حالا متریکا در یک بررسی آماری مشخص کرده که دراگان در ۱۸ هفته‌ای که هدایت صنعت نفت آبادان را بر عهده داشت از ۶ ترکیب مختلف استفاده کرده و به طور میانگین در هر سه دیدار آرایش تیمش را دچار تغییر کرده است که این مساله در نوع خود متفاوت و کمی عجیب است.

آرایش محبوب اسکوچیچ در صنعت نفت ترکیب ۳-۳-۴ بوده است. او در هشت بازی با این سیستم تیمش را روانه میدان کرد که حاصل آن سه برد بود. تیمش به صورت میانگین یک گل زد و ۰.۸۸ گل دریافت کرد. سیستم‌های ۲-۴-۴(لوزی) و ۲-۵-۳ با سه بار استفاده در رده بعدی قرار دارند و ۲-۴-۴(با ۲ هافبک تدافعی) آرایشی بوده که ۲ بار مورد استفاده قرار گرفته که منجر به ۲ برد شده و هیچ گلی هم در این روش، تیم اسکوچیچ نخورده است. در انتها ۱-۶-۳ و ۱-۵-۴ روش‌هایی بوده که تنها یک بار مورد استفاده دراگان قرار گرفته است. جالب این است که باخت پنج بر صفر در برابر استقلال در حالی رقم خورد که اسکوچیچ تیمش را با آرایش ۱-۶-۳ به بازی فرستاده بود. تنها استفاده از ترکیب ۱-۵-۴ نیز به تساوی ۲ بر ۲ منجر شد. به عبارتی دیگر او تبحری در استفاده از ترکیب‌های تدافعی ندارد و خودش هم با علم به این موضوع، خیلی کم از آن استفاده نمی‌کند.

اما در تیم ملی باید منتظر چه آرایشی از تیم اسکوچیچ باشیم؟ طبیعتا سیستم ۳-۳-۴ محتمل‌ترین گزینه ممکن است چرا که ملی‌پوشان در چهار بازی پیش رو به پیروزی احتیاج دارند و در ۲ دیدار ابتدایی مقابل رقبای ضعیفی باید پیکار داشته باشند. دوم اینکه اسکوچیچ نیز به این روش علاقه‌مند است و مهره‌های لازم برای پیاده کردنش در تیم ملی وجود دارد و به قولی دیگر دستش کاملا باز است.

با توجه به حضور مدافعین کناری آماده‌ای چون میلاد محمدی، رامین رضاییان، وریا غفوری و ... بسیار بعید است که از سیستم سه دفاعه در ترکیب تیم ملی استفاده شود و باید آرایش ۲-۵-۳ را فراموش کرد. با این وجود ممکن است استفاده از ۲-۴-۴ به ۲ روش لوزی و خطی جزو گزینه‌های بعدی سرمربی کروات تیم ملی باشد. در هر ۲ روش بازهم او مهره‌های لازم را دارد ولی باید یا تنها با یک هافبک دفاعی بازی کند و یا یک یا ۲ وینگر کارآمد و سرشناس خود را روی نیمکت بنشاند و یا با تغییر پست روبرو کند که این هم بسیار بعید به نظر می‌رسد.

سیستم‌های دیگری چون ۱-۴-۱-۴ و همچنین ۱-۳-۲-۴ نیز توسط اسکوچیچ کمتر مورد استفاده قرار گرفته و بعید است شاهد استفاده از آن در تیم ملی باشیم. سیستمی که مهره‌های لازم برای پیاده کردنش وجود دارد و جزو مرسوم‌ترین سیستم‌های فوتبالِ جهان به شمار می‌رود. در نهایت باید گفت احتمالا با توجه به کارنامه اسکوچیچ، بازی‌های پیش روی تیم ملی و کیفیت رقبا، بازیکنان حاضر در تیم ملی و ... سیستم ۳-۳-۴ محتمل‌ترین ترکیب به شمار می‌رود.