بجنورد- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: در سال گذشته، ۱۳ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی استان پرداخت شد.

حبیب یزدان‌پناه روز یک شنبه با اشاره به اهم اقدمات انجام‌شده در آستانه هفته صنایع‌دستی اظهار داشت: این میزان تسهیلات از سوی پست‌بانک، صندوق کارآفرینی امید، توسعه و تعاون، بانک ملت و بانک سپه با هدف رونق گرفتن صنایع‌دستی روستایی و عشایری پرداخت شده است.

وی میزان صادرات صنایع‌دستی خراسان شمالی در سال ۹۸ را ۱۰ هزار دلار برشمرد و افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، افزایش ۲۵ درصدی داشته است.

یزدان پناه  عمده صادرات صنایع‌دستی را فرش، گلیم، دست بافته‌های داری،  سفال، سرامیک و نساجی  عنوان کرد و گفت:  مقصد صادرات صنایع دستی استان کشورهای چین، لهستان، ترکیه، ایتالیا و سوئد صادر بود.

ایجاد اشتغال برای ۱۱۲ نفر در بخش صنایع‌دستی خراسان شمالی

وی افزود: در سال گذشته برای ۱۱۲ نفر از هنرمندان استان در بخش صنایع‌دستی اشتغال ایجاد شده است.

وی با اشاره به ضرورت تدوین استاندارد رشته‌های صنایع‌دستی، افزود: در سال ۹۸ دو رشته کلاه کرکی و ابریشم‌بافی با هدف استانداردسازی و ضوابط کیفی محصولات صنایع‌دستی مستندسازی شد.

یزدان‌پناه با اشاره به برگزاری ۶۵ دوره آموزشی صنایع‌دستی و بهره‌مندی ۸۳۵ نفر از این آموزش‌ها گفت: در این مدت، ۶۴۳ فقره گواهینامه صنایع‌دستی به هنرآموختگان اعطا شده است.

وی از فعالیت ۱۲ مرکز آموزشی سیار و سه مرکز ثابت صنایع‌دستی در سطح استان خبر داد و بیان کرد: خانه صنایع دستی بجنورد، خانه ترویج عبدآباد شیروان و هنرستان صنایع دستی جهان‌نما از جمله مراکز ثابت هستند.

برپایی ۷۳ نمایشگاه و بازارچه صنایع‌دستی

یزدان‌پناه عنوان کرد: در سال گذشته، ۷۳ نمایشگاه و بازارچه صنایع‌دستی در سطح استان برپا شد و همچنین صنعتگران استان در ۱۱۰ نمایشگاه کشور نیز مشارکت و تولیدات خود در رشته‌های مختلف از جمله دست بافته‌های داری، نساجی، چرم، معرق، رودوزی‌های سنتی، سفال و سرامیک، صنایع چوب و... را عرضه کردند.

وی تصریح کرد: در کنار برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی در نمایشگاه‌های سراسری در سایر استان‌ها، سیاه‌چادرهای خراسان شمالی نیز با هدف عرضه سوغات و غذاهای محلی، و معرفی آداب‌ورسوم سنتی استان فعالیت داشتند.

دریافت ۱۰ اثر نشان ملی و مرغوبیت کالا در حوزه صنایع‌دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی با اشاره به صدور ۱۰ مهر اصالت برای صنایع‌دستی استان در سال گذشته، افزود: شمار آثار صنایع‌دستی دارای نشان ملی مرغوبیت به ۶۴ اثر در استان رسیده و ۴ اثر نیز دارای مهر اصالت یونسکو است.

یزدان‌پناه اظهار کرد: صدور و تمدید ۱۷۶ مجوز تولید انفرادی و گروهی، ۱۹۶ فقره کارت شناسایی صنعتگری و ۱۱۹ فقره صدور مجوز مشاغل خانگی از دیگر اقدامات حوزه صنایع‌دستی در سال گذشته بود.

در خراسان شمالی ۲۰ هزار صنعتگر در زمینه صنایع دستی شناسایی شده اند که در ۶۱ رشته صنایع دستی فعالیت دارند.