بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: دامداران عشایر ۳۰ درصد گوشت قرمز استان را تولید می‌کنند که طرحی نیز برای افزایش سهم آنان از تولید این فراورده دامی تعریف شده است.

محمدرضا قلی زاده، یکشنبه در نشست امور عشایر شهرستان فاروج، سه طرح تعریف شده برای حمایت از قشر عشایر را با هدف تنوع بخشی به تولیدات، کاهش هزینه های تولید، افزایش درآمد و ماندگاری آنان در سامان های عرفی عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد درآمد عشایر استان از محل تولید گوشت قرمز و پروار دام سبک تامین می شود، افزود: در ۲ سال گذشته با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت از این بخش حمایت شده که تسهیلات پرداختی در سال گذشته ۲۷۰ میلیارد ریال بوده که انتظار می رود این رقم امسال تا ۳۵۰ میلیارد ریال برسد.

قلی زاده  بیان داشت: با مشارکت واحدهای علمی از حوزه آموزش در این بخش هم غفلت نشده و این رویکرد زمینه ساز کاهش ۳۰ درصدی هزینه های تولید با رساندن میزان علوفه مصرفی از ۱۱ کیلوگرم به ۶ کیلوگرم در روز به ازای هر راس دام، علیرغم تحقق افزایش وزن روزانه دام از ۲۵۰ به ۳۰۰ گرم و در بعضی موارد تا ۴۵۰ گرم شده است.

وی به کاهش دوره پروار دام از ۱۲۰ روز به ۸۲ تا ۸۳ روز با افزایش وزن دام تا ۴۰ یا ۴۵ کیلوگرم با اجرای این طرح ها هم اشاره کرد و گفت: پرورش گیاهان دارویی و رونق صنایع دستی ۲ طرح دیگری است که برنامه هایی برای اشتغال و پرداختن عشایر به آن تعریف شده است.

مدیرکل عشایر خراسان شمالی، افزایش تولید صنایع دستی از چهار هزار به ۹ هزار متر مربع با تحقق اهداف تفاهم نامه امضا شده با اداره کل فنی و حرفه ای و ارائه آموزش های لازم در این حوزه را از ثمرات این طرح ها برشمرد.

قلی پور با اشاره به گلایه فرماندار فاروج در خصوص بهره مند نشدن این شهرستان از مصوبات سفر پارسال ریاست جمهوری به استان، گفت: این گلایه بجاست و تلاش کردیم با پیگیری های صورت گرفته ۲ میلیارد ریال از این محل برای ساخت مخزن آب عشایر شهرستان فاروج تخصیص یابد.

فرماندار فاروج نیز در این نشست گفت: اعتراض در سایه رخ دادن بی عدالتی اتفاق می افتد و در خصوص مصوبات سفر ریاست جمهوری شاهد این بی عدالتی در خصوص بهره مندی شهرستان فاروج از این ارقام در حوزه ۲ دستگاه بودیم.

مسعود صادق تیتکانلو افزود: البته با پیگیری های انجام شده در حوزه عشایری شاهد تحقق اختصاص این ۲ میلیارد ریال بودیم که با تخصیص این رقم بخش زیادی از مشکلات حوزه آب عشایر شهرستان برطرف می شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست خواستار همراهی بیشتر مردم با کارکنان این اداره شد و گفت: با توجه به وجود ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام، فعالان حوزه دامپزشکی هر لحظه با شرایطی شبیه به آنچه که اکنون با شیوع ویروس کووید ۱۹ برای مردم روی داده است، مواجهند.

دکتر محمدمهدی احمدی افزود: با توجه به این شرایط، مطالبه ما،  همکاری مردم بویژه عشایر با نیروهای دامپزشکی برای ارائه خدمات مناسب است.

وی با اشاره به اینکه ۷۲۰ هزار مورد مایه کوبی در طول سال برای ۱۲۰ هزار راس دام سبک فاروج انجام می شود، گفت: عشایر با توجه به بازه زمانی حضورشان در مناطق شهرستان فاروج ۳.۵ سرنوبت در هرسال خدمات دامپزشکی دریافت می کنند.

۴۵۲ خانوار عشایری با ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در مناطق عشایری فاروج مستقر می شوند.