کووید-۱۹ یا همان ویروس کرونا هفتم اسفندماه گذشته توسط وزارت بهداشت پاکستان با شناسایی نخستین مورد در شهر «کراچی» اعلام شد و اکنون ۱۰۱ هزار و ۱۸۷ نفر به این ویروس مبتلا هستند.
سازمان جهانی بهداشت اوایل اردیبهشت ماه امسال هشدار داده بود که اگر اقدامهای موثر در پاکستان برای مهار ویروس همه گیر کووید-۱۹ به کار گرفته نشود، احتمال افزایش شمار بیماران کرونایی در این کشور تا اواخر تیرماه (اواسط ژوئیه) به ۲۰۰ هزار نفر وجود دارد.
به گزارش روز یکشنبه ستاد عملیات و مدیریت مبارزه کرونا در پاکستان، تاکنون ۲ هزار و ۳۲ بیمار کرونایی نیز در شهرهای مختلف این کشور جان باختهاند.
وزارت بهداشت پاکستان از ابتلای ۴ هزار و ۹۶۰ مورد جدید به ویروس کرونا و همچنین جان باختن دست کم ۶۷ بیمار کرونایی نیز در عرض ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
تاکنون ۳۳ هزار و ۴۶۵ بیماران کرونایی نیز در شهرهای مختلف پاکستان بهبود یافته و از بیمارستانها مرخص شدهاند در عین حال مسئولان بیمارستانی از وخیمتر شدن اوضاع و احتمال پر شدن ظرفیت بیمارستانها برای درمان بیماران کرونایی ابراز نگرانی میکنند.
مقامات پاکستانی این روزها همزمان با سیر صعودی شمار بیماران کرونایی و فوت شدگان ناشی از این ویروس، نسبت به بیاعتنایی مردم به تمهیدات بهداشتی و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی به شدت نگران هستند و تاکید کردند که در صورت ادامه این وضعیت، پاکستان بار دیگر در مسیر اعمال محدودیتهای کرونایی موسوم به محدودیتهای هوشمند، پیش خواهد رفت.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان هفته گزشته طی گفت وگوی زنده تلویزیونی از بیاعتنایی مردم این کشور به طرح فاصله گذاری اجتماعی و سهل انگاری در بحث عمل به تمهیدات بهداشتی انتقاد کرد و هشدار داد که اگر مردم کرونا را جدی نگریند شمار مبتلایان و قربانیان ناشی از این بیماری هر روز افزایش خواهد یافت.