آبادان - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست آبادان گفت:اولین گزارش مستند جوجه‌آوری و زادآوری پرنده باکلان مارگردن در خاورمیانه توسط محیط‌بان آبادانی به ثبت رسید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان  علی فتحی‌نیا یکشنبه اظهار داشت:باکلان مارگردن با نام انگلیسی(African Darter) و نام علمی (Anhinga rufa) از گونه‌های کمیاب ایران و خاورمیانه است که جوجه‌آوری این گونه کمیاب که در تالاب هورالعظیم در ایران زیست می‌کند برای اولین بار بصورت مستند تصویربرداری شد .

وی افزود: این ثبت ارزشمند که یافته‌ای جدید است توسط محیط‌بان آبادانی علی‌سجاد جلالی در خرداد ماه سالجاری در تالاب هور العظیم گزارش شد که در آن تعداد ۲ پرنده بالغ و ۱۱ جوجه نابالغ پرنده باکلان مارگردن تصویربرداری شد .

در خوزستان سه گونه باکلان مارگردن ، باکلان کوچک و باکلان بزرگ  ثبت شده است ، که کمیاب ترین آنها باکلان مارگردن است که منحصر به استان خوزستان می باشد .

رییس اداره حفاظت محیط زیست آبادان بیان کرد: پیش از این جوجه‌آوری گونه کمیاب باکلان کوچک در خوزستان ثبت شده بود گونه دیگر با نام باکلان بزرگ در خوزستان زمستان گذران است‌.

وی گفت: تالاب هورالعظیم یکی از مهمترین زیستگاه‌های پرندگان در خاورمیانه و جهان است که گونه های منحصر به فرد مانند باکلان مارگردن، غول حواصیل، اکراس آفریقایی، سسک نیزار خوزی و بسیاری دیگر از انواع جانوران آبزی و کنار آبزی در آن زیست می‌کنند و از اهمیت ویژه‌ای در جهان برخوردار است.

هورالعظیم یا کلان‌تالاب، بزرگ‌ترین تالاب مرزی در استان خوزستان است، که یکی از بزرگ‌ترین تالاب‌های ایران بشمار می‌آید. این تالاب در مرز ایران و عراق واقع شده و حدود یک سوم آن در ایران قرار دارد و در حدود ۲سوم از آن نیز در عراق مستقر می‌باشد.

تالاب هورالعظیم از دیدگاه منابع جانوری و گیاهی، غنی است و ژرفای آن در بخش‌های مختلف، متغیر می‌باشد و به‌طور میانگین عمق آن به پنج متر می‌رسد و مساحتی بالغ بر ۱۲۰ هزار هکتار را در بر می‌گیرد. ذخایر آب این تالاب از رود کرخه، در ایران و نیز رودخانه دجله در عراق تامین می‌ شود. سراسر تالاب هورالعظیم با نی پوشیده شده‌است.