عزیز امانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران یکی از اولویتهای اساسی این وزارتخانه را توسعه گیاهان دارویی کمآببر در کشور بیان کرد و اظهار داشت: در همین راستا زمینه رویش و توسعه کشت انواع گیاهان دارویی در استان فراهم است که در صورت توجه به آن و توسعه کشت آن میتوان برای اشتغال، تولید و صادرات بیشتر بسترسازی کرد.
وی ادامه داد: در راستای حمایت و توسعه کشت گیاهانی دارویی کمآببر از بین گیاهان منتخب، مکان یابی و کشت سایر گیاهان دارویی ارزشمند نیز در حال انجام است که بهزودی در این زمینه اطلاعرسانی خواهد شد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای توسعه اقتصادی استان به شمار میرود، گفت: در سالهای اخیر به سبب خشکی دریاچه ارومیه کشت گیاهان کم آببر مورد توجه مسوولان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: کشت گیاهان دارویی مورد حمایت وزارت جهادکشاورزی است و تولیدکنندگان آنها میتوانند از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ بهرهمند شوند.
امانی بیان کرد: در استان آذربایجانغربی انواع گیاهان دارویی از جمله زعفران، گل محمدی، بیدمشک، سنجد، بادرشبو و گیاهان دیگری هم مثل زرشک، موسیر، زیره، آویشن، بابونه، شاهسپرن، باریجه، مرزنجوش، نعنا فلفلی و مریم گلی نیز به صورت متفرقه کشت میشود.
وی اضافه کرد: ترویج کشت گیاهان دارویی کمآببر شامل گل محمدی، زیره، سیاه دانه، اسطوخودوس و رزماری، زنیان، آنیسون، موسیر، اسفرزه، همیشه بهار، خرفه، بومادران و بادرشبو که نسبت به گیاهان دارویی دیگر آب کمتری نیاز دارند هماکنون در دستور کار سازمان قرار دارد.
امان افزود: آذربایجانغربی در فرآوری گیاهان دارویی جایگاه خوبی در کشور دارد، اما باید برای بالابردن توان خرید گیاهان دارویی توسط مردم، به دست آوردن بازارهای جهانی و ترویج فرهنگ استفاده از این گیاهان تلاش شود.
آذربایجانغربی دارای هشت هزار گونه گیاه دارویی از ۲۰ هزار گونه شناسایی شده در کشور است.
گیاهانی مثل کاکوتی، بابونه، گل محمدی، نعنا فلفلی، بیدمشک، بادرشبو و هزاران گیاه دارویی دیگر هماکنون به صورت خودرو در حاشیه اراضی کشاورزی و دشتهای آذربایجانغربی نیز میرویند.
اغلب این گیاهان توسط ساکنان بومی استان شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرند.