محمدعلی شجاعی روز دوشنبه در نشست پشتیبانی سوادآموزی استان اظهار داشت: شمار جمعیت باسواد استان، از میانگین کشور پایین تر است که قرار است امسال حدود ۱۱ هزار بیسواد در شهرها و روستاهای مختلف استان زیر پوشش خدمات سوادآموزی قرار گیرند.
وی افزود: بر این اساس امسال، پیروزی انقلاب اسلامی را با پایان بیسوادی در استان جشن خواهیم گرفت.
شجاعی گفت: پارسال تفاهم های خوبی در جریان سفر رییس سازمان نهضت سوادآموزی به استان منعقد شد و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای شاخص های باسوادی استان مورد توافق قرار گرفت.
وی افزود: برای ارتقای شاخص های سواد، دستگاه های مختلف باید پای کار باشند، ارتقای سواد در استان به تمام دستگاه ها ارتباط دارد و آثار آن در تمام عرصه ها نمود دارد چرا که نمی توان از نقش زنان در روستاها و تاثیر آنان در حوزه اقتصاد صحبت کرد اما به تاثیر سواد در این زمینه بی توجه بود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی تصریح کرد: باسوادی زنان روستایی در ارتقای بهره وری و افزایش درآمدها موثر است.
شجاعی در بخش دیگر سخنان خود بر لزوم افزایش مهارت و آموزش ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: باید اتصال قوی میان سوادآموزی و کسب مهارت ایجاد شود، باید توانمندی لازم برای حضور فرد در جامعه ایجاد شود، سوادآموزی باید پیوست مهارتی داشته باشد تا مشکلات معیشتی و اقتصادی هم قابل حل شدن باشد.
استاندار خراسان شمالی افزود: اقتصاد این استان، بر پایه کشاورزی و البته روستایی است، در این زمینه باید ارتقای سواد این قشر مورد توجه باشد.
خراسان شمالی در زمینه باسوادی رتبه ۲۴ استان های کشور را دارد.
۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.