تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: یکی از دلایل مذاکرات جدید میان آمریکا و عراق به خاطر این است که ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی از آن بهره‌برداری سیاسی کند و بگوید من توانستم به توافق بهتری دست پیدا کنم.

«محمد صالح صدقیان» در گفت‌وگو با ایرنا، درباره آغاز مذاکرات راهبردی میان عراق و آمریکا طی روزهای اخیر گفت: من این مذاکرات را یکطرفه و یکجانبه می‌دانم چراکه آمریکایی‌ها در این مذاکرات، تمام تلاش خود را خواهند کرد که نظرات خود را به عراق دیکته کنند.

وی دلیل موافقت آمریکا با نخست‌وزیری مصطفی الکاظمی را امضای توافقنامه جامع همکاری‌های امنیتی و نظامی میان عراق و آمریکا دانست و اظهار داشت: آمریکایی‌ها در زمان عادل عبدالمهدی در قالب یادداشتی که سفیر ایالات متحده در بغداد به وزارت امور خارجه عراق داده بود، نسبت به امضای یک توافق جدید با عراق در زمینه همکاری‌های امنیتی و نظامی ابراز تمایل کرده بودند.

هدف آمریکا از مذاکرات راهبردی با عراق، امضای توافقی با اسم ترامپ است 

این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه واشنگتن تلاش خود را می‌کند تا توافقنامه جدید میان آمریکا و عراق تا قبل از ماه نوامبر امضا شود، تصریح کرد: یک دلیل از مذاکرات جدید میان آمریکا و عراق به خاطر این است که ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی از آن بهره‌برداری سیاسی کند و بگوید من توانستم به توافق بهتری دست پیدا کنم.

صدقیان با اشاره به رویکرد اوباماستیزانه ترامپ خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم ترامپ علاقه‌مند است هر توافق و قراردادی از سوی آمریکا به امضای خودش باشد. به همین خاطر هم از هر توافق و کنوانسیونی خارج می‌شود. او در کلیت با برجام هم مشکلی ندارد ولی چون این توافق در دوران اوباما انجام شده، از آن خارج شد و به دشمنی با آن می‌پردازد.

وی ادامه داد: توافقی که ترامپ در مذاکرات جدید میان آمریکا و عراق دنبال می‌کند، توافق جدیدتر و خاص‌تری نسبت به توافق جامع همکاری‌های نظامی و امنیتی میان آمریکا و عراق که در سال ۲۰۱۱ امضا شد، نیست اما چون آن توافق به امضای اوباما رسیده، ترامپ می‌خواهد یک توافق جدیدتر را به امضای خودش برساند.

ترامپ به برگه‌های پیروزی در سیاست خارجی نیاز دارد

این روزنامه‌نگار با اشاره به تحولات داخلی آمریکا ابراز داشت: ترامپ در عرصه داخلی با دو مسئله اعتراضات ضدنژادپرستانه و همچنین شیوع گسترده کرونا روبه‌رو است و همین مسئله موجب شده تا نیازمندی او به برگه‌های پیروزی همچون عراق، افغانستان و ایران در سیاست خارجی بیشتر شود.

صدقیان هدف دیگر واشنگتن در انجام مذاکرات راهبردی با بغداد را کاهش فشارهای ناشی از مصوبه مجلس عراق مبنی بر خروج نیروهای نظامی کشورهای خارجی برشمرد و بیان کرد: شخص ترامپ بی‌میل به کاهش نیروهای آمریکایی از عراق نیست اما این مسئله به معنای خروج تمامی نیروهای نظامی این کشور از عراق هم نیست.

وی افزود: من فکر می‌کنم براساس توافق احتمالی، بخشی از نیروهای نظامی آمریکا در عراق کاسته شوند و برخی از پایگاه‌های نظامی هم به نیروهای مسلح عراق تحویل داده شوند اما در این توافق، بر ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق و پایگاه‌های مهم مانند عین‌الاسد و الحریر تضمین داده شود.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه من فکر نمی‌کنم آمریکا به دنبال تنش جدیدی با ایران در عراق باشد، یادآور شد: آمریکا فکر می‌کند با ترور سردار سیلمانی به پیروزی رسیده است، پس دیگر حشدالشعبی برایش در مقطع کنونی اهمیت ندارد. اکنون تمرکز آمریکا بازتنظیم نحوه حضور نیروهای نظامی آمریکایی است.

صدقیان با اشاره به سفر هفته گذشته سردار قاآنی به عراق و دیدارهای او در بغداد هم عنوان کرد: آنچه برای ایران از اهمیت زیادی برخوردار است، آن است که عراق به صحنه درگیری منطقه‌ای و همچنین منازعات نیابتی تبدیل نشود.