در این نشست جمعی از بانوان خبرنگار و فعالان عرصه خبر استان خراسان رضوی به همراه بانوان موفق در عرصه اقتصاد و معین های اقتصادی فعال حضور داشتند.
مدیر کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در این مراسم گفت: نشست حاضر با هدف همسویی و هماندیشی و وحدت رویه در بررسی و رفع مشکلات بانوان برای نخستین بار در خراسان رضوی برپا شده است.
حسن گوهرپور افزود: متولی این جلسات دفتر امور بانوان و روابط عمومی استان خراسان رضوی است و از این پس به صورت متوالی و منجسم با حضور بانوان فعال عرصه رسانه استان در جهت رفع چالشهای حوزه بانوان ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: در این نشستها بدنبال آن هستیم که به صورت تخصصی و با برنامهریزی و زمانبندی مشخص از ظرفیت بانوان خبرنگار در جهت حل مشکلات زنان و حوزه خانواده و همچنین رفع چالشهای آنان در عرصه اطلاعرسانی بهرهمند شویم.
۱۷ درصد پستهای مدیریتی خراسان رضوی در اختیار بانوان است
مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز گفت: هماندیشی حاضر با حضور بانوان فعال رسانه در جهت همافزایی و همفکری برای بررسی و رفع مشکلات بانوان استان شکل گرفته است، چراکه نگاه و دغدغههای بانوان خبرنگار در این راستا متفاوت و راهگشا میباشد.
طاهره طهماسبی افزود: تاکنون اقدامات و تلاشهای بسیار در حوزه امور بانوان استان با محور زنان و خانواده، اقتصاد و رفع مشکلات و آسیبهای اجتماعی صورت گرفته است و در این مسیر علاوه بر نقش مجمع مشورتی زنان نیازمند همراهی و همفکری سایر گروههای بانوان نیز هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۹۳۱ بانوی کارآفرین در بخشهای مختلف نظیر صنعت، خدمات، صنایع دستی و توسعه در استان خراسان رضوی شناسایی شدهاند و ۳۶ تفاهمنامه معین اقتصادی در حوزه زنان در ۱۴ شهرستان معین و ۲۰۰ روستای این استان منعقد شده است.
مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: مجموع اقدامات انجام شده در کنار برپایی ۷۰ بازارچه خود اشتغالی بانوان، ایجاد ۱۸۱ صندوق خرد روستایی و پرداخت وام به زنان بیسرپرست و بد سرپرست باعث شده است نرخ بیکاری زنان در این استان کمتر از میانگین کشوری و اشتغال و مشارکت در این حوزه بیشتر باشد.
وی افزود: هماکنون بیش از ۱۷ درصد از پستهای مدیریتی در استان خراسان رضوی در اختیار زنان است که گرچه نسبت به سالهای گذشته رشد داشته است اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد.
طهماسبی ادامه داد: این موضوع باید مطالبه جدی بانوان باشد، چرا که واقعیت این است که نگاه خاصی به مدیریت زنان در کشور وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت بانوان خبرنگار و فعالان رسانه بتوان برای مطالبات حوزه زنان و مشکلات آنان گامهای موثری برداشت.
مجمع مشورتی زنان خراسان رضوی ۱۲۰۰ عضو فعال دارد
رییس مجمع مشورتی زنان استان خراسان رضوی نیز گفت: طرح و ایده مجمع مشورتی زنان از استان خراسان رضوی شروع شد و به جهت موفقیتهای کسب شده اکنون در سراسر کشور در حال ایجاد و توسعه است.
دکتر فاطمه علمداران افزود: نزدیک به سه سال است این مجمع در خراسان رضوی به صورت رسمی مشغول کار است و یک هزار و ۲۰۰ نفر از بانوان در رستههای مختلف اجتماعی، شغلی، اقتصادی و هنری وارد این مجمع شدهاند.
وی ادامه داد: به دنبال انتخابات برگزار شده مجمع مشورتی بانوان خراسان رضوی در درون گروههای ۲۵ گانه هستههای اصلی و کمیسیونهای جانبی تشکیل شد که طی این مدت مشورت های بسیار برای تصمیمسازی مدیران و بهینهسازی امور در حوزه بانوان استان رقم خورده است.
رییس مجمع مشورتی زنان استان خراسان رضوی طرح شورای حکمیت که منجر به کاهش ۱۰ درصدی نرخ طلاق در رشتخوار شد، طرحهای بازارچه های کارآفرینی، مادر آینده با رصد مشکلات در حوزه بین نسلی، ترمیم حقوق خانواده و نقشه فرهنگی را از طرحهای انجام شده و در حال انجام مجمع مشورتی زنان استان خراسان رضوی برشمرد.
وی اظهار امیدواری کرد مجمع مشورتی زنان جایگاه حقیقی خود را در تصمیم سازی پیدا کند.
مسوول بسیج رسانه بانوان خراسان رضوی نیز گفت: رسانه و خبرنگار در جهان به عنوان یک ظرفیت مطرح است و اگر قرار به همکاری تخصصیتر باشد رسانه یک بازوی مطلوب برای کاهش چالشهای اجتماعی محسوب میشود.
زهره رنگ آمیز طوسی افزود: بانوان ایرانی در فراز و نشیب اتفاقات اقتصادی و اجتماعی دهههای اخیر آسیب پذیرتر از مردان بودهاند، پس نیازمند توجه بیشتری هستند و اکنون بیکاری، طلاق و سرپرستی خانواده چالشهای برجسته زنان در جامعه امروز به شمار میرود.
وی ادامه داد: دور هم جمع شدهایم تا از امروز برای مطالبات زنان و نمایش توانمندیهای آنان آستین بالا بزنیم و امید داریم با نهادینه شدن این جلسات فرصت برای بازبینی، بازپیرایی و بازاندیشی در باره بانوان شهر و چارهاندیشی برای حل مشکلات آنان فراهم شود.
در این نشست هر یک از بانوان خبرنگار، مدیران رسانهای، دبیران سرویسهای مختلف رسانه به بیان نظرات و پیشنهادات خود در عرصه مشکلات بانوان پرداختند.
همچنین برخی معینهای توانمند اقتصادی استان در حوزه بانوان گزارشی از عملکرد و اقدامات انجام شده در حوزه اشتغالزایی زنان مطرح کردند.