مهندس فلاحی روز سه شنبه در نشست پیش آگاهی و مدیریت اطفای حریق مانه و سملقان گفت: براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع، آتش زدن بقایای گیاهی پس از برداشت محصول جرم محسوب شده و مرتکبان به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.
وی گفت: هم اکنون نقاط بحرانی حریق در شهرستان مانه و سملقان شناسایی و به همه مسوولان مراکز خدمات جهادکشاورزی هم در سطح شهرستان اطلاعرسانی شده است.
فلاحی افزود: مسوولان مراکز خدمات جهادکشاورزی شهرستان هم باید نقشه این نقاط را در اختیار کشاورزان و دهیاران قرار دهند که به هنگام آتش سوزی عرصه های طبیعی، گروه های اطفای حریق را یاری دهند.
مانه و سملقان با گستره ۶ هزار کیلومتر مربع، گسترده ترین شهرستان خراسان شمالی است که دارای ۶۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است.
جنگل های هیرکانی خراسان شمالی در گستره افزون بر ۲۵ هزار هکتار در قسمت جنوبی شهرستان مانه و سملقان و در محدوده جوزک تا مهمانک قرار دارد. این شهرستان از شمال غرب به جنگل گلستان متصل است.
پیشتر مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفته بود: بر اساس آخرین اطلاعاتی جمعآوری شده از پهنهبندی عرصههای طبیعی، ۲۹ درصد از گستره استان در ریسک پر خطر آتشسوزی قرار دارد.
چندین مورد آتش سوزی در عرصه های طبیعی استان خراسان شمالی در یک ماه اخیر رخ داده که بر اثر آن بخشی از مراتع در شهرستان های اسفراین و شیروان از بین رفته است.