سردار سیدکمال هادیانفر روز سه شنبه در دیدار با استاندار سمنان در سالن غدیر استانداری افزود :روند تصادفات جاده ای در کشور سال های ۹۶و ۹۷ افزایشی بود و به ترتیب ۱.۲ و ۱.۷ درصد افزایش یافت.
وی با اشاره به تکلیف قانون برنامه پنجساله برای کاهش ۳۱ درصدی جان باختگان تصادفات ، ادامه داد: بر اساس مصوبه کمیسیون ایمنی راه ها، استان ها در بخش های زیرساختی، قضایی، اداری با محوریت استانداران برای کاهش تصادفات موظف به برنامه ریزی هستند.
وی بیان کرد: سال ۹۸ تا قبل از شیوع کرونا در انتهای بهمن تلفات تصادفات ۲ دهم درصد کاهش یافت در حالی که شاخص کاهش ۱۲ درصد بود و در انتهای سال ۹۸ تعداد جانباختگان ۱.۴ درصد و مجروحان تصادفات جاده ای هفت درصد کاهش داشت.
رییس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: در شاخص های سازمان بهداشت جهانی عواملی مانند رشد جمعیت، افزایش هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه و میزان پیمایش، عوامل موثر در تصادفات رانندگی قلمداد می شود که در کشور هر سه افزایشی است.
هادیانفر اضافه کرد: سال گذشته یک میلیون و ۹۰۰ هزار وسیله نقلیه جدید به کشور اضافه شد و از آن سو دولت فقط هفت هزار وسیله نقلیه را از رده خارج کرد.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به شاخص کاهش تصادفات جاده ای کشور تا ۱۲ درصد، گفت: امسال برای کاهش یکهزار و ۹۰۰ نفری جانباختگان تصادفات جاده ای هدفگذاری شده است.
وی با اشاره به همین هدفگذاری در تمام استان های کشور، افزود: در استان سمنان سال گذشته با کاهش ۵.۶ درصدی تصادفات درون شهری و افزایش سه دهم درصدی تصادفات برون شهری، این هدف محقق نشده است.
تحول سیستمی و هوشمندسازی در پلیس راهور
رییس پلیس راهور ناجا گفت: استفاده از دست افزارها با هدف حذف قبض های کاغذی جریمه یکی از این برنامه ها است که سال گذشته چهار هزار دستگاه توزیع شد، امسال برای توزیع یکهزار دستگاه برنامه ریزی شده است و پنج هزار دستگاه در آینده تامین و توزیع می شود.
وی بیان کرد: با استفاده از این دست افزارهای الکترونیک اطلاعات مربوط به معاینه فنی، سوابق گواهینامه و اطلاعات مورد نیاز قابل دسترسی است و قبض کاغذی حذف می شود.
وی گفت: عامل های مهم در ۸۲ درصد مرگ و میر در تصادفات جاده ای شامل نبستن کمربند ایمنی، سرعت و سبقت غیرمجاز، بی توجهی به جلو و استفاده از تلفن همراه و خستگی و خواب آلودگی می شود.
حریم ۳۰ کیلومتری شهرها
رییس پلیس راهور ناجا افزود: ۶۲ درصد جان باختگان تصادفات جاده ای مربوط به ۳۰ کیلومتر حاشیه شهرهای کشور است.
وی افزود: در حریم ۳۰ کیلومتری شهرها، اعمال اصلاح و تغییرات هندسی، تامین نور کافی و استقرار کامل پلیس، از موارد مورد تاکید پلیس راهور است.
هادیانفر خاطرنشان کرد: ابتدای سفر رانندگان پرشتاب می رانند که باعث تصادف می شود و در نزدیکی شهرها نیز سرعت گرفتن برای رسیدن به شهرها حادثهساز است.
وی یادآور شد: برطرف شدن مشکل و مسایل ۳۰ کیلومتر حاشیه شهرها نیازمند هم افزایی بین بخشی با نظارت استانداران است.
رییس پلیس راهور ناجا مساله اصلی در ساماندهی مسایل حاشیه ۳۰ کیلومتری شهرها را مشخص نبودن تکالیف وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها دانست که تفکیک وظایف بین این دو نهاد مشخص نیست.
رییس پلیس راهور ناجا تاکید کرد: استانداران باید شهرداری ها و ادارات کل راه و شهرسازی را تشویق به انجام عملیات های متناسب با این مناطق کنند.
سمنان استان مستعد برای توسعه انضباط ترافیکی
رییس پلیس راهور ناجا سمنان را از مستعدترین استان های کشور در توسعه انضباط ترافیکی عنوان و بیان کرد: این استان به دلیل آرامش حاکم بر مردم و محورها و فرهنگسازی در زمینه هایی مانند عابر پیاده، رعایت حق تقدم، حرکت در بین خطوط ، استفاده از کمربند ایمنی و کلاه، با ایجاد راهبردهایی می تواند در این زمینه پیشتاز باشد.
هادیانفر افزود: پلیس راهور این آمادگی را دارد با همکاری استانداری سمنان چنین برنامه ای را طرح ریزی و اجرا کند.
افتتاح سامانه کشوری نظارت پهپادی بر جاده ها و حضور در نشست قرارگاه جهادی کاهش تصادفات استان ،دیگر برنامه های امروز سفر یکروزه هادیانفر بود.