حسین ولایتی ظهر روز سهشنبه در نشست کارگروه اشتعال و سرمایهگذاری شهرستان قوچان سرانه این حجم تسهیلات را برای ایجاد هر شغل ۳۳۲ میلیون و ۳۳ هزار ریال اعلام و بیان کرد: بر این اساس کل اعتبار مورد اشاره صرف ایجاد اشتغال برای دو هزار و ۷۵ نفر شد.
وی افزود: به این ترتیب قوچان همراه با شهرستانهای تایباد و زاوه ۸۶ امتیاز بخاطر اجرای ۱۳ برنامه اشتغال کسب کرد و در جایگاه نخست ایجاد اشتغال در میان ۲۹ شهرستان استان ایستاد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قوچان همچنین به اجرای ۱۸۱ درصدی تعهد این شهرستان در حوزه اشتغال روستایی اشاره و بیان کرد: ۵۱۹ طرح با هزینه ۳۰۳ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال برای اشتغال هزار و ۹۹ نفر در این چارچوب پرداخت شد که سرانه اشتغال هر نفر آن ۲۷۸ میلیون و ۸۰ هزار ریال بود.
وی همچنین به رتبه دوم قوچان در امر نظارت بر طرحهای اجرایی در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: ۴۵۲ طرح از مجموع ۵۱۵ طرحی که تسهیلات دریافت کردهاند مورد بازدید هسته نظارت قرار گرفته بر این اساس کمترین انحراف را در هزینه داشتهاند.
ولایتی ادامه داد: ۴۹ تشکل کارگری، ۱۳۶ تعاونی فعال با ۲۷۶ هزار ۴۸۹ عضو و همچنین تعاونی سهام عدالت با ۱۷۰ هزار و ۳۲ نفر عضو در قوچان وجود دارد.
وی همچنین گفت: ۴۴۰ شهروند قوچانی در سال ۱۳۹۷ بیمه بیکاری دریافت میکردند اما این میزان پارسال به ۳۵۵ نفر نزول کرد که بیانگر کاهش ۲۴ درصدی متقاضیان بیمه بیکاری در این شهرستان است.
فرماندار قوچان نیز در این نشست به اولویتهای شهرستان در حوزه اقتصاد و اشتغال ظرف سالهای اخیر اشاره و بیان کرد: زنجیره تولید کامل در حوزه اشتغال خرد، خانگی و روستایی این شهرستان در حال شکلگیری است و امروز بخش عمدهای از آن به ثمر رسیده است.
هادی رجایینیا افزود: هماینک همه ظرفیت دستگاههای دولتی در اختیار اشتغالهای عمومی میباشد چنانکه برای نخستین بار ساختمان دهیاری "روستای جوزان" شهرستان قوچان برای امر اشتغال در اختیار ۲۴ بانوی روستایی قرار گرفته است.
وی افزایش ۳۱ درصدی مصرف برق صنعتی نیز را در قوچان نشانگر فعال شدن واحدهای صنعتی و تولیدی توصیف و بیان کرد: این شهرستان با کسب ۸۶ امتیاز در حوزه اشتغال به همراه دو شهر دیگر رتبه نخست خراسان رضوی را کسب کرده و توانسته به میزان ۱۰۵ درصد تعهد اشتغال خود را محقق نماید.
مرکز شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال مشهد واقع است.
قوچان مرکب از دو بخش "مرکزی و باجگیران" ۱۸۳ روستا دارد. ۷۵ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
این شهرستان از طریق گمرک مرزی باجگیران به کشورهای آسیای میانه متصل است و ۲۸ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری ترکمنستان دارد.