شیراز- ایرنا- رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام مستقر در شیراز گفت: بسیاری از دانشگاه ها خواستار تاسیس شاخه مرکز منطقه‌ای در دانشگاه خود هستند که در این زمینه آمادگی برای تحقق این موضوع در دانشگاه فردوسی مشهد وجود دارد.

محمدجواد دهقانی سه‌شنبه در نشستی مجازی با رئیس دانشگاه فردوسی مشهد پیرو تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی‌پژوهشی و فناوری که پیش از این به امضای دو طرف رسیده بود، در زمینه پیگیری و عملیاتی‌سازی بندهای تفاهم نامه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

وی تداوم چنین جلساتی را در سال جهش تولید ضروری دانست و گفت: فعالیت‌های علمی هدفمند و در سطح جهانی و نیز تبادل نظر درباره آن‌ها سبب می‌شود سازمان‌ها هرچه بیشتر از فعالیت‌های علمی یکدیگر بهره‌مند شوند و برای اعتلای کشور گام بردارند.

رییس مرکز منطقه‌ای در ادامه به معرفی مرکز منطقه ای و خدمات علمی آن برای جامعه علمی کشور و منطقه پرداخت و گفت:  این مرکز با داشتن بیش از ۸ میلیون مدرک علمی در حوزه‌های موضوعی مختلف، در قالب کتاب، نشریه، مقاله و... به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی، خدمات علمی خود را در اختیار پژوهشگران قرار داده است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بیان داشت: این خدمات به شکل‌های مختلفی نظیر تاسیس شاخه، تفاهم‌نامه‌های چاپ و انتشار، حمایت‌های مالی و معنوی از همایش‌های معتبر و... ارائه می شود.

دهقانی سپس به معرفی اجمالی خدمات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) پرداخت و گفت: یکی از ماموریت‌ها و وظایف اساسی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، ثبت و ارزش گذاری کمّی و کیفی و رتبه بندی نشریات و سایر تولیدات علمی در زیرمجموعه های پایگاه پس از طی مراحل ارزیابی است.

رییس مرکز منطقه‌ای در همین زمینه بیان داشت: به منظور غنی‌تر کردن سطح کمی و کیفی نشریات نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، گروه بررسی‌های استنادی با شناسایی نشریات معتبری که نویسندگان جهان اسلام، تولیدات علمی خود را در آن‌ها منتشر کرده‌اند  و در پایگاه‌های معتبر استنادی بین المللی نمایه می‌شوند، تلاش می‌کنند سطح کیفی نشریات نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را ارتقا دهد.

وی ادامه داد: پایگاه استنادی در راستای کیفی‌سازی و پوشش بهینه نشریات معتبر علمی، شیوه جدیدی برای سطح‌بندی و نمایه‌سازی نشریات طراحی کرده است. در این شیوه از نمایه‌سازی و سطح بندی، نشریات نمایه‌شده در ISC بر اساس معیارهای ارزیابی ساختاری، محتوایی و مبتنی بر داده های علم سنجی در سه مجموعه متفاوت شامل «نشریات اولیه»، «نشریات لیست انتظار» و «نشریات هسته» نمایه خواهند شد.

دهقانی گفت: رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران از مهم ترین مسئولیت های ISC محسوب می شود. با ابلاغ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال ۱۳۸۹ به صورت سالیانه دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران توسط ISC رتبه بندی شده اند و تاکنون ۸ سال متوالی این رتبه بندی منتشر شده است؛ همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با معرفی رتبه دانشگاه های کشور و در اختیار قرار دادن اطلاعات مورد نیاز دانشگاه ها، به عنوان نقشه راهی در جهت ارتقای رتبه دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی عمل خواهد کرد.

وی اظهار داشت: این پایگاه با فعال کردن اعضای کمیته اجرایی خود در کشورهای مختلف در جهت ارتقای تعاملات بین المللی گام های موثری برداشته است و با توجه به جایگاه دانشگاه فردوسی در شرق ایران و ارتباطات آن با دانشگاه های کشورهای همسایه، این دانشگاه می تواند در انجام ماموریت های ISC به ما کمک کند که نتیجه آن اعتلای علمی کشور در عرصه بین الملل خواهد بود.