به گزارش روز سه شنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سعید زرندی» در نشست تخصصی برنامههای این وزارتخانه افزود: در راستای اهداف جهش تولید، موضوعات مهمی از جمله نهضت ساخت داخل، راهاندازی طرحهای نیمهتمام و پیشران، طرح توسعه پوشاک در پنج استان و تحریک تقاضای خرید داخلی دنبال میشود.
وی ادامهداد: جلسات پایش برای بررسی چگونگی پیشرفت پروژه ها به صورت منظم با حضور وزیر صنعت برگزار میشود و موضوع تولید بدون کارخانه به صورت ورود مشارکتی سرمایهگذار به طرحهای موجود در دستور کار است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت تاکید کرد: نگاه زنجیرهای به همه موضوعات و سیاستگذاریهای وزارتخانه برای تحقق اهداف مدنظر ضرورت دارد.
زرندی گفت: روشهای نوین تامین مالی در حوزه تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری دنبال میشود.
وی ادامهداد: در چارچوب برنامه های سال جهش تولید ۱۰ شاخص در استانها به صورت ماهانه مورد رصد قرار میگیرد و رویکردمان این است که هیچ شاخصی کمتر از سال ۹۸ نباشد.
نیاز به نقدینگی واحدهای صنعتی
این مقام مسوول اعلامکرد: انتشار اوراق در سال ۹۸ برای بنگاههای صنعتی و معدنی حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود، امسال نیز برای هر استان هدفگذاری شده تا به ترغیب شرکتهای بزرگ برای استفاده از ظرفیت بازار سرمایه بپردازند.
معاون وزیر صنعت گفت: امسال بنگاههای صنعتی و معدنی تولیدی به ۵۷۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارند که باید به دنبال روشهای نوین تامین مالی از جمله بازار سرمایه باشیم، در همین راستا با اولویت ۱۰۰ شرکت، برای عرضه سهام در بورس و انتشار اوراق برنامه ریزی شده است.
زرندی افزود: مجموع تسهیلات پرداخت شده در بند الف تبصره ۱۸ حدود ۴.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: انتشار اوراق، صندوقها، تامین مالی جمعی، لیزینگ و تامین مالی زنجیره تامین scf از جمله روشهای نوین تامین مالی مدنظر وزارت صنعت در سال جهش تولید است.
زرندی بیان داشت: پارسال هشت شرکت بزرگ حدود دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق منتشر کردند.
وی تاکیدکرد: به دنبال تصویب این موضوع هستیم تا واحدهایی که در سال ۹۹ در بورس پذیرش شوند، مالیات سالهای قبل آنها مورد بررسی قرار نگیرد.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت اظهار داشت: اکنون تولیدات حدود ۶ هزار واحد تولیدی در سراسر کشور به صورت منتخب مورد رصد و پایش مداوم قرار میگیرد.
وی اعلامکرد: از پنجشنبه همین هفته پویش افتتاح طرحهای بزرگ و پیشران صنعتی و معدنی در سطح کشور آغاز میشود که در گام نخست و با حضور رئیس جمهوری پنج طرح در چهار واحد صنعتی با مجموع سرمایه گذاری چهار هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان و اشتغال زایی یکهزار و ۲۷۰ نفری به بهرهبرداری میرسد.