اردبیل - ایرنا - مشاور وزیر جهاد کشاوزری و مجری طرح چغندر قند کشور اعلام‌کرد: امسال بیش از پنج هزار تن چغندر قند بهاره در کشور تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا، دکتر پیمان حصادی روز سه‌شنبه در سفر به استان اردبیل پس از بازدید از اراضی کاشت چغندر قند در منطقه مغان و حضور در مزارع چغندر قند ریشه و بذری دشت اردبیل گفت: امسال ۹۵ هزار هکتار از اراضی کشور طی قرارداد کارخانه‌های چغندر قند با زارعان، به کشت چغندر قند بهاره اختصاص یافته است.

وی افزود: بر اساس قرارداد امضا شده، تولیدکنندگان چغندر قند محصول خود را به قیمت تضمینی به این کارخانه‌ها تحویل داده و بهای محصول تحویلی خود را بدون اتلاف وقت و نگرانی دریافت می‌کنند.

مجری طرح چغندر قند کشور، وضعیت تولید چغندر قند در کشور طی سال جاری را بسیار مطلوب دانست و ادامه‌داد: سیاست توسعه کشت چغندر قند پاییزه در مناطق گرمسیری با جدیت در حال پیگیری است.

وی اضافه‌کرد: در استان‌های گرمسیری خوزستان، کرمانشاه و منطقه جیرفت برنامه‎ریزی لازم برای کشت تیپ پاییزه محصول چغندر قند انجام شده و پیش‌بینی می‌شود که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن چغندر قند پاییزه در کشور تولید شود.

حصادی همچنین گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که محصول چغندر قند بتواند با استفاده از آب سبز و بدون آبیاری وسیع، تولید مطلوبی داشته باشد.

او افزود: در بسیاری از مناطق کشور که این محصول به صورت پاییزه کشت شده، حتی بدون نیاز به یک دوره آبیاری نیز محصول مطلوبی تولید شده است.

مجری طرح چغندر قند کشور گفت: در سایه تلاش علمی کارشناسان ترویج، زراعت و حفظ نباتات، همه ساله شاهد رشد تولید این محصول در واحد سطح هستیم به گونه‌ای که هر سال بر میزان تولید چغندر قند و عیار قند آن افزوده شده است.

وی بیان‌کرد: استان اردبیل به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی تنها استان کشور است که تولید بذر چغندر قند در آن انجام می‌گیرد و از لحاظ فنی و کارشناسی، امکان تولید بذر در آن مقدور است.

حصادی همچنین گفت: استان اردبیل به لحاظ داشتن کارخانه قند پنج هزار تنی در منطقه مغان، زمینه مناسبی را برای توسعه و گسترش سطح زیر کشت محصول چغندر قند و همچنین کارآفرینی در این زمینه دارد.

به گزارش ایرنا، محصول چغندر قند در دشت اردبیل و دشت مغان از سال‌های دور در حال کشت است ولی در سال‌های اخیر به علت سودآور بودن محصولات دیگر، زارعان رغبتی برای کشت چغندر قند در این استان نشان نمی‌دهند.

هم‌اکنون یک واحد کارخانه چغندر قند در مجموعه کشت و صنعت و دامپروری مغان فعال است که علاوه بر فرآوری محصول خود استان، محصول تولیدی در منطقه شمال غرب کشور را نیز به محصولات فرآوری شده تبدیل می کند.

محصول چغندر قند به ۲ صورت بهاره و پاییزه در شهرستان اردبیل و پارس‌آباد مغان در شمال استان کشت می‌شود.

امسال در بیش از سه هزار هکتار از اراضی استان چغندر قند بهاره کشت شده است.

سال گذشته از سطح یک هزار و ۸۳۰ هکتار از اراضی شمال استان در شهرستان پارس‌آباد، بالغ بر ۹۱ هزار تن محصول چغندر قند برداشت شد.

کارخانه قند مغان به عنوان یکی از واحدهای صنعتی مهم کشت و صنعت و دامپروری مغان در زمینی به مساحت ۴۳ هکتار احداث شده و با ظرفیت اسمی پنج هزار تن در روز و ۵۰۰ هزار تن در سال فعالیت می کند و در واحد صنعتی علاوه بر محصول شکر، محصولات جانبی نظیر تفاله تر، خشک و ملاس تولید و برای مصارف دامی خود شرکت و دامداران منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چغندر قند گیاهی از تیره اسفناج است که به صورت یک ساله کشت می‌شود و شرایط آب و هوایی استان اردبیل برای کشت این محصول بسیار مناسب بوده و محصول تولیدی از عملکرد و کیفیت مطلوبی برخوردار است.