مسکو - ایرنا - معاون وزیر امور خارجه روسیه و سفیر آمریکا در مسکو در خصوص اختلافات منطقه ای خود با یکدیگر بحث و گفت‌وگو کردند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی ورشینین و جان سالیوان که به تازگی سفیر آمریکا در مسکو شده است به همکاری دوجانبه در عرصه بین‌المللی و چگونگی ایجاد هماهنگی در زمان اقدامات دو طرف برای کمک به حل مسائل و مناقشه‌های منطقه‌ای تاکید کردند.

جزییات بیشتری درباره این مذاکره تلفنی که به ابتکار سفیر آمریکا صورت گرفته، منتشر نشده است.

در زمان حاضر ایران، سوریه، لیبی و فلسطین مهمترین مناقشه‌های منطقه ای مسکو و واشنگتن در خاورمیانه هستند و روسیه خواستار عدم دخالت آمریکا در امور داخلی این کشورهاست در مقابل واشنگتن با ادعای رهبری جهان تمایل به مداخله در امور داخلی کشورها را دارد.

دو کشور در خصوص برجام نیز در مقابل یکدیگر قرار دارند به شکلی که روس ها از هیچ فرصتی برای سرزنش کردن مقامات آمریکا به دلیل خروج از برجام، افزایش تحریمها و تداوم دشمنی با ایران کوتاهی نمی‌کنند.

در تازه ترین تحول در همین پیوند، به تازگی میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد که واشنگتن علیه تعدادی از شرکت‌های کشتیرانی ایران تحریم‌هایی وضع کرده است زیرا سیاست شکست خورده آمریکا در مورد ایران همچنان ادامه دارد و مساله حتی نبود خلاقیت (در بین مقام‌های آمریکایی) نیست بلکه عدم وجود دیدگاه و تفکر راهبردی (در مورد ایران) است.

روسیه و آمریکا در مساله سوریه هم در مقابل هم هستند و هر کدام به دیگری توصیه می‌کند که خاک سوریه را ترک کند با این تفاوت که روسیه طبق توافق با دولت سوریه در این کشور حضور دارد اما حضور نیروهای آمریکایی در بخشی از سوریه بر اساس قوانین بین المللی حکم تجاوز به این کشور را دارد اگر چه دونالد ترامپ و یارانش در کاخ سفید اعتقادی به آن دسته از قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد که دست آمریکا را می بندد یا این کشور را متهم به نقض قطعنامه ها می‌کند، ندارند.

اختلاف نظر روسیه و آمریکا در مساله لیبی هم کم نیست و هر کدام دیگری را به دمیدن بر آتش ناآرامی ها در این کشور عربی متهم می کند.

آمریکا به تازگی مدعی شده است که روسیه با ارسال چندین فروند جنگنده و پول جعلی به لیبی ضمن افزایش تنش ها، وضعیت اقتصادی این کشور را هم هدف قرار داده است اتهاماتی که روسیه آنها را ساختگی می‌خواند.

مناقشه فلسطین و اسراییل از دیگر موارد مورد اختلاف روسیه و آمریکا در منطقه خاورمیانه است،  مسکو از نخستین کشورهایی بود که طرح معامله قرن را که ترامپ برای غصب بیشتر سرزمین های فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده، رد کرد و خواستار بازگشت اسرائیل و آمریکا به قطعنامه های سازمان ملل متحد در این باره شد.

آمریکا و روسیه در مساله ونزوئلا نیز اختلاف نظر جدی دارند و مقامهای روس از واشنگتن خواسته اند از مداخله در امور داخلی این کشور در آمریکای لاتین خودداری کند اما آمریکا دلیل ناکامی خود برای تغییر حکومت در ونزوئلا را حمایت کرملین از مادورو می‌داند.