همدان- ایرنا- رییس سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی این استان در سال ۱۳۹۲ حدود ۳/۱ اسب بخار در هکتار بود که با افزایش قابل قبول تا پایان سال ۹۸ به ۸۶.۱ اسب بخار در هکتار افزایش یافته است.

منصور رضوانی جلال روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همدان در بین پنج استان برتر کشور در زمینه جذب تسهیلات بانکی مکانیزاسیون کشاورزی قرار دارد.

وی با بیان اینکه افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در همدان مطلوب است اظهار داشت: افزایش ضریب مکانیزاسیون نشانهای از عزم جدی مسوولان این حوزه برای افزایش کارآمدی و به روزرسانی کشاورزی است.

رضوانی جلال گفت: برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی برنامه ریزی و سرمایه گذاری گسترده ای در استان صورت گرفته، به گونه ای که در سالهای اخیر سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبارات بانکی به این بخش اختصاص یافته است.

وی افزود: در سال ۹۸ به تنهایی ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبارات بانکی به این بخش اختصاص یافت که ۸۰ درصد این اعتبار نیز جذب شده که استان همدان را از لحاظ جذب تسهیلات بانکی در این زمینه در بین پنج استان برتر کشور قرار می دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه توسعه آبیاری نوین یکی از موفقیت ها در بخش کشاورزی است، گفت: ۱۵۱ هزار هکتار آبیاری نوین در این استان انجام شده است که توانسته سطح عملکرد در واحد سطح تولیدات کشاورزی را تا چندین برابر افزایش دهد به گونه ای که یکی از کشاورزان توانسته در تولید جو آبی تولید را به ۱۵.۵ هکتار در واحد سطح برساند و رتبه برتر کشوری در تولید جو را کسب کند.

رضوانی جلال خاطرنشان کرد: براساس سند توسعه استان باید ۲۱۰ هکتار گلخانه در استان همدان ایجاد شود که تاکنون بیش از ۳۶۰ هکتار گلخانه در استان همدان زمینه سازی شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ نقطه برای احداث شهرک گلخانه ای استان استعدادیابی و شناسایی شده است، افزود: نخستین اولویت استان در پرداخت تسهیلات در بخش کشاورزی ارائه تسهیلات به گلخانه‌داران است که در این زمینه استقبال خوبی نیز شده به‌طوریکه ۲۲۴ هکتار تقاضای تصویب شده احداث گلخانه در بانک های استان وجود دارد.

رضوانی جلال با تاکید بر اینکه زیرساخت های خوبی برای احداث گلخانه در استان ایجاد شده است، ادامه داد: براساس سند راهبردی بخش کشاورزی عملکرد گلخانه‌ها ۴۵ درصد تحقق داشته و به طور قطع در پایان برنامه سه ساله بیش از ۳۰۰ هکتار گلخانه ایجاد خواهد شد.